Här är Fiats nya tuffa pickup Fullback

Fiat har ett stort transportbilsprogram som går under samlingsnamnet Fiat Professional. Dock har man saknat en bil i den så kallade entonsklassen.

Vid ett flertal tillfällen har den italienska tillverkaren försökt få till ett samarbete med någon annan tillverkare. Fiatgruppens vd Sergio Marchionne har haft planer tillsammans med både indiska Tata och amerikanska Tata, men planerna har av olika anledningar skrotats.

2014 lovade dock Marchionne att leverera en pickup som skulle vara klar 2016 – och nu är vi där. Och Fiat har en ny samarbetspartner.

Fullback bygger på Mitsubishis nya L200

Fiat Fullback – namnet är hämtat från en position i rugby och amerikansk fotboll – lanseras på Dubai Auto Show. Bilen bygger på nya Mitsubishi L200 som vi provkörde tidigare i år. Precis som L200 är Fiat Fullback tänkt att passa både privatkunder och företag och kommer att säljas i Europa, Mellanöstern och Afrika.

I Europa kommer Fiat Fullback att ha en 2,4 liter stor dieselmotor med antingen 150 eller 180 hästkrafter.

Bilen får upp till 1,1 ton lastvikt och ska gå att beställa i fyra karosskonfigurationer och tre utrustningsnivåer. Modellen kommer både som bak- och fyrhjulsdriven med antingen nyutvecklad sexväxlad manuell växellåda eller en femväxlad automatlåda med sportläge.

Flera olika karossalternativ för Fiat Fullback

De karossalternativ som erbjuds är enkelhytt, förlängd hytt eller dubbelhytt. Bilen ska också gå att köpa som ett rent chassi.

Beroende på karossalternativ mäter flaket och totallängden olika, från 2 265 millimeter och 5 155 millimeter för enkelhytten till 1 520 millimeter och 5 285 millimeter för dubbelhytten. På versionen med förlängd hytt mäter flaket 1 850 millimeter och totallängden blir 5 275 millimeter. Upp till 1 100 kilo tillåts i max lastvikt, även det beroende på konfiguration.

Priser och specifikationer för den svenska marknaden är ännu inte fastställda.

LÄS MER: Så bogserar du bilen utan att förstöra den

Lämna ett svar