BMW M2 officiell – se videon med busbilen

BMW har ett antal så kallade M Performance-modeller i sitt program, det handlar om vanliga modeller som fått en lite sportigare framtoning. Ett par exempel är M135i och M235i. Sen finns M-bilarna – utan ordet performance – och här blir det allvar på riktigt. Den mest kända M-bilen är BMW M3, som funnits med sedan 1986.

Kommande BMW M2 är alltså en riktigt M-bil, en bil som byggs för att vara så snabb som möjligt – och för att vara så rolig att köra som möjligt. M2 har fått låna fram- och bakaxel från BMW M3/M4. De är byggda i aluminium för att vara så lätta som möjligt.

BILTEST: Vi kör BMW M3 – en mångsidig sportbil

BMW M2 har körläge för drifting

M2, som är bakhjulsdriven, standardutrustas med smidda 19-tumsfälgar och får en styrning som går att ställa i två lägen. Här finns också en differential i bak och ett ESP-system med ett läge som kallas M Dynamic Mode. Enligt BMW ska det tillåta förarna att drifta med sina M2:or när de är på lekhumör.

BMW M2 är utrustad med en rak sexcylindrig bensinmotor som med hjälp av turbo ska ge 370 hästkrafter. Vridmomentet anges till 465 Nm – men under korta stunder kan det boostas till 500 Nm. Den här kraften räcker för att BMW M2 ska klara 0 till 100km/h på 4,3 sekunder. Det är nästan lika snabbt som BMW M4 som med automatlådan klarar den stinten på 4,1.

Det finns inga svenska priser satta, i men räkna med att grundpriset hamnar över 550 000 kronor.

Lämna ett svar