Audis nya drömkombi – mäktiga A9 Prologue

Lyxig, sportig och fylld med den senaste tekniken. Med den här bilen vill Audi inte bara visa upp vad man kan, utan också tipsa om hur kommande modellgenerationer kommer att se ut.

Drivlinan består av en treliters dieselmotor plus en elmotor, och den sammanlagda effekten är 455 hästkrafter. Den stora fyrhjulsdrivna kombin klarar 0-100 på 5,1 sekunder!

Hybridsystemet är nästan identiskt med drivlinan i laddhybriden Audi Q7 e-tron quattro som lanseras i sommar.

Förbrukningen uppges vara mycket låga 1,6 liter per 100 kilometer, och bilen ska gå att köra drygt fem mil på enbart el per laddning.

Många displayer på insidan

På insidan hittar vi en instrumentpanel med en display som löper över hela bredden. Passageraren kan till exempel skicka över spellistor till förarens display med en svepning.

Framför ratten sitter Audis nya Virtual Cockpit med digitala instrument, och på mittkonsolen sitter ytterligare en display för infotainmentsystem, klimatanläggning och textinmatning.

I baksätet finns också en display där passagerarna kan styra klimatanläggning, eller skicka information till föraren. Underhållning får man via de löstagbara läsplattorna som sitter i ryggstöden framför.

Lämna ett svar