Allt fler vill slippa äga egen bil – hyr i stället

För 30 år sedan startade Anders pappa Ingemar Hedins Bil. I dag finns Hedin Bil över hela södra Sverige med ett 40-tal anläggningar.

Stommen i verksamheten är försäljning av bilar men Anders Hedin har utvecklat verksamheten till att omfatta en rad andra områden.

Bland annat så är Hedin Bil en stor fastighetsägare. Ett nytt tillskott är hyrbilsföretaget Mabi samt verksamheten Car2Go.

LÄS MER: Så fungerar Car2Go

Förändrat bilägande

– Vi ser att bilägandet förändras. Allt fler vill hyra sin bil – både på kort tid och lite längre. Därför har vi valt att investera i olika typer av hyrföretag, berättar Anders Hedin.

Hyrbilsföretaget Mabi har cirka 3000 bilar över hela landet.

Ytterligare ett nytt företag är Lasingoo där Hedin Bil arbetar tillsammans med bland andra Mekonomen, Meca, Autoexperten och andra stora bilverkstadsföretag.

LÄS MER: Billeasing – så funkar det

Samarbetar med konkurrenter

– Här kanske någon undrar varför vi jobbar tillsammans med de som är konkurrenter. Men vi ser dem som kolleger och vi tror att vi är konkurrenskraftiga.

På Lasingoo kan man jämföra priser på service och reservdelar. Webbtjänsten omfattar över 1900 anläggningar i Sverige.

– Här når vi de som har lite äldre bilar och vi vet att vi är konkurrenskraftiga jämfört med de andra i samarbetet, säger Anders Hedin.

Lämna ett svar