Volvo V70 begagnad – så hittar du rätta bilen

Den tredje generationen av Volvos stora kombi V70 visades upp under våren 2007 och började säljas som modellår 2008.

Den här generationen av modellen kallas V70 II och ersatte den omåttligt populära V70 N.

V70 II har fortsatt att hålla Volvos fana högt och har år efter år varit Sveriges bäst säljande bilmodell.

Flesta varit tjänstebilar

De flesta exemplar av V70 har sålts som tjänstebilar. Naturligt, eftersom så här stora och påkostade bilar ofta är för dyra för de flesta privatkunder.

När bilarna har rullat ett par år och annonseras ut som begagnade står dock privatpersonerna i kö för att köpa bilarna.

Och det gör de på vissa sätt rätt i. Det här är riktigt bra bilar.

V70 II har stabila vägegenskaper, bilen upplevs som välbalanserad och beter sig förutsägbart i alla situationer.

Bilen understyr lite lagom, vilket skapar en känsla av trygghet. Lite mer sportigt lagda förare kan nog uppleva bilen som lite tråkig.

Bra säkerhet och komfort

Säkerhetsnivån är hög i bilen. Antisladd, diverse krockkuddar och fem stjärnor i Euro Ncaps krocktester. V70 II har dessutom fått lysande kritik av Folksam som granskar utgången av verkliga olyckor.

V70 har ett bra lastutrymme som utklassade konkurrenterna när modellen var ny.

Nu har dock många kommit i kapp och sprungit förbi i volym, men V70 II upplevs tack vare en bred och låg lastöppning fortfarande som en av de mest lättlastade kombibilarna.

Dessutom bjuder V70 II på riktigt bra komfort och fina utrymmen på alla platser i bilen. Få modeller går tystare på grov asfalt.

Största dieseln D5 populär

Det finns ett antal olika motorer, både diesel och bensin, till modellen och specifikationerna har utvecklats genom åren. Här finns maskiner från den lilla fyrcylindriga 1,6-litersdieseln DrivE till den största och starkaste bensinaren T6 som har närmare 300 hästkrafter.

De bästa motorerna hittar vi någonstans mitt emellan, det finns ett antal femcylindriga motorer som visat sig vara både bra och rätt stryktåliga.

Mest populär verkar den största dieseln D5 vara, en maskin som från början hade 163 hästar men som i omgångar fått ökad effekt.

Turbobensinaren T5 är också ett både starkt och vettigt alternativ, även om bilen blir rätt törstig om man har tung gasfot.

Finns några brister

När det gäller kvaliteten har V70 II visat sig vara bättre än föregångaren, även om det finns plumpar i protokollet.

Några exemplar av de tidigaste årsmodellerna av 2,4 D och D5 drabbades av generatorremmar som gick av med dyra reparationer som följd.

Dödavinkelvarnaren har ibland havererat liksom en hel del annan elektronik. Dock har de flesta felen varit rätt enkelt avhjälpta.

Det faktum att V70 är en så populär begbil gör att priserna hålls på en rätt hög nivå. Dock så upplever många modellen som prisvärd – och det högra andrahandsvärdet gör det trevligt att sälja bilen den dagen det är dags att byta igen.

Lämna ett svar