Viasat sänder formel 1 – i minst fyra år till

Närvaro på alla race och fortsatt satsning på det så kallade ”second screen” – det kan vi se fram emot när Viasat fortsätter att sända formel 1 till och med säsongen 2018. MTG – som äger Viasat – har förlängt rättigheten att sända F1 – i Skandinavien och Baltikum. Och med svenske föraren Marcus Ericsson och danske Jan Magnussen på startlinjen har intresset för F1 ökat.

– Det blir så klart ett lite extra intresse med en svensk i F1. Och i Danmark ser vi ett jättestort intresse. Men F1 är en så stark rättighet, den är inte så beroende av enskilda förare, säger Per Nunstedt.

Kan vi se fram emot några nyheter i er bevakning?

– Vi skruvar alltid på formatet men vi har redan i dag en väldigt hög ambition där vi är på plats på alla race, vi sänder race, kval och träningar och vi gör magasin. Många ser också våra online-satsningar med till exempel second screen. Den inbitne fantasten ser vanligtvis F1 på sin tv och second screen på datorn bredvid. Jämfört med många andra idrotter är det här en väldigt heltäckande bevakning.

I sommar har det inom F1-cirkusen varit en debatt om hur sporten ska nå ut mer i sociala medier och i andra digitala satsningar. Hur ser du på det?

– Det finns alltid saker man kan göra men jag tycker F1 kommit långt redan i dag. Det är på många sätt en maximal upplevelse, vi är på en rimlig nivå.

Finns det något du skulle vilja göra men inte riktigt kan eller får?

– Jämfört med när vi började sända F1 2005 så har det hänt mycket. Nu är vi ute på alla race. F1 har hög prioritet hos oss.

Vi har Ericsson och Danmark Magnussen – märks det någon skillnad på intresset mellan länderna?

– Intresset är stort i Sverige och vi ser också ett väldigt högt intresse i Danmark. Men intresset är inte helt och hållet drivet av att vi har en svensk förare – det är stort ändå.

Men du skulle gärna se att Marcus gjorde lite bättre resultat – för att öka intresset ytterligare?

– Ja, det är klart, och kanske framför allt skulle det vara roligt för Marcus själv. Jag hoppas att de får ordning på bilen och inget vet väl hur det blir nästa år – mycket kan hända.

På lördag finns Marcus Ericsson och hans Caterham-stall i Örebro för ett uppvisningslopp. Nästa F1-lopp körs i Singapore den 21 september.

Lämna ett svar