Tesla stoppar Model X

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla har nått stora framgångar med Tesla Model S. Bilen har trots en hög prislapp sålt bra i stora delar av världen.

Modellen har också nyligen belönats med fem stjärnor i Euro Ncaps krocktester, vilket kan öka efterfråga ytterligare.

Testla har tidigare berättat om sin kommande suv Model X.

Bilen är tvåmotorig och därmed fyrhjulsdriven. Performance-versionen av Model X ska enligt Tesla accelerera från 0 till 100 km/h på under 5 sekunder.

Trots att priserna ännu inte kommunicerats har många anmält sitt intresse för modellen. Det finns uppgifter som säger att uppemot 20 000 kunder redan förbeställt bilar.

Kraftigt försenad

För alla som är sugna på att köpa bilen kommer företaget dock med dåliga nyheter nu.

Tesla Model X blir försenad och kommer inte som planerat att börja tillverkas i slutet av 2014.

De första bilarna kommer enligt Tesla att finnas ute på gatorna tidigast i slutet av 2015. De kunder som anmäler sitt intresse nu kan vänta sig leverans först 2016, enligt Teslas hemsida.

Enligt Testlas grundare och ordförande Elon Musk beror förseningen på att man bestämt sig för att utföra extra tester på modellen.

Man väljer att inte närmare kommentera vad som ligger bakom, men det står helt klart att man ännu inte är nöjda med sig produkt.

– Vi har nyligen bestämt oss för att utföra fler utvärderande tester.

Anledningen är att vi vill åstadkomma en så bra Model X som möjligt. Vi vill inte marknadsföra en produkt som inte tilltalar kunderna, säger Elon Musk i ett uttalande.

Lämna ett svar