Porsche Cayenne GTS – en sportigare suv

Nyligen lanserades uppdaterade Porsche Cayenne. Och nu är det dags för den sportiga GTS-versionen av modellen.

Den stora nyheten är den 3,6 liter stora V6-motorn med dubbelturbo som ersätter den V8 som satt i föregångaren.

V6-motorn hittas sedan tidigare i Cayenne S, men har här fått mer effekt och mer vridmoment. Enligt Porsche handlar det om 440 hk och 600 Nm, jämfört med 420 hk och 515 Nm i föregångarens V8.

Bränsleförbrukningen har blivit en aning bättre,

9,2 liter per tio mils blandad körning och 215 gram C02 per kilometer uppges.

”Köttigt GTS-ljud”

På grund av två färre cylindrar låter nya GTS naturligtvis annorlunda, Porsche lovar dock att det sportsystem som är standard ser till att det blir ett ”köttigt GTS-ljud”.

Cayenne GTS accelererar från 0–100 km/tim på 5,2 sekunder, med Sport Chrono-paketet som är tillval går accelerationen på 5,1 sekunder.

Toppfarten är angiven till 262 km/tim.

Som standard har GTS fronten från Cayenne Turbo med stora luftintag, markerade sidokjolar och andra skärmkanter.

Unika GTS-detaljer

Andra detaljer är svartlackerade för större kontrast, alla bokstäver är svarta, liksom 20-tumsfälgar i RS Spyder-design.

Inuti bilen finns åttavägs elektriskt justerbara GTS-stolar i läder, resten av inredningen domineras av alcantara. Interiörpaketet GTS, som är tillval, kommer i rött eller silver med kontrasterande färger på varvräknaren och accentuerade sömmar i klädseln.

Nya Cayenne GTS får världspremiär den 19 november 2014 på Los Angeles bilutställning och börjar säljas i mars 2015. Grundpriset i Sverige för Cayenne GTS är 972 000 kronor.

Lämna ett svar