Tesla Roadster ska få ännu bättre räckvidd

Tesla Roadster började produceras 2008. Och sen dess har det hänt mycket i elbilsvärlden. Bland annat har batterierna utvecklats, inte minst hos Tesla. Nu vill man föra sina nya kunskaper tillbaka till sin första modell och kommer att erbjuda ett paket med uppdateringar.

Effektivare batterier

Tesla hävdar att deras nya battericeller är drygt 30 procent effektivare än de som sitter original i Roadster. Med den nya uppdateringen får sportbilen ett batteripaket som levererar cirka 70 kWh i samma paket som originalbatteriet.

Tesla har också jobbat med Roadsters aerodynamik som ska ge 15 procent bättre luftmotstånd. Man har också jobbat med rullmotståndet, som med uppdateringen ska förbättras med 20 procent. Hemligheterna är bland annat nya däck och en omarbetad hjulupphängning.

Från San Francisco till LA

Totalt med de tre uppdateringarna hävdar Tesla att de ökar räckvidden med mellan 40 och 50 procent. Biltillverkaren kommer att demonstrera den nya räckvidden genom att köra en Roadster non-stop mellan San Francisco och Los Angeles tidigt i januari.

Lämna ett svar