Marcus Ericssons nya stall vill ta revansch

När Marcus Ericsson bytte F1-stall från Caterham till Sauber var vi många som ansåg att vår F1-stjärna bytte upp sig. Men resultatmässigt gjorde Sauber 2014 en av sina sämre säsonger. Sauber tog för första gången på 22 år inte en enda VM-poäng.

De flesta skyller Saubers misslyckande på Ferrari-motorn, som inte var av samma klass som Mercedes. Men teamchefen Monisha Kaltenborn pekar på att det var fler saker som inte fungerade.

– Hela paketet var inte tillräckligt bra och vi måste lära oss av det och gå vidare. När det gäller chassit så har vi byggt bättre bilar. Bilen kanske inte är så dålig som det ser ut men vi har definitivt gjort bättre jobb tidigare och det är dit vi måste nå igen, säger Kaltenborn till brittiska Autosport.

– Vi har rätt verktyg för att lyckas. Vi behöver finansiella medel för att klara av det och vi jobbar för att lösa det.

”Motor som dominerar”

Monisha Kaltenborn bytte redan i höstas ut förarna Adrian Sutil och Esteban Gutierrez och ersatte dem med svenske Marcus Ericsson och Felipe Nasr från Brasilien. Båda förarna kommer till stallet med starka finansiärer, vilket fått Adrian Sutil att ryta till.

– Situationen med förare som betalar sig in i teamen har spårat ur, sa en besviken Sutil strax före julhelgen.

Men för Monisha Kaltenborn handlar det om att skaffa fram de pengar som krävs för att ta VM-poäng. Hon hoppas att Ferrari kommer att leverera en bättre motor än i fjol men hon räknar inte med att Ferrari ska kunna utmana Mercedes.

– Vår leverantör kommer att ta ett kliv nästa säsong, det är jag säker på. Men jag tror ändå att vi kommer att få se en motor som dominerar.

F1-säsongen 2015 börjar med försäsongstester i februari.

Lämna ett svar