Mitsubishi Outlander PHEV: En snål suv

Stor, rymlig, fyrhjulsdriven och riktigt snål. Enligt den EU-körcykel som används för att jämföra bilar drar Outlander PHEV 1,9 liter bensin per tio mils blandad körning. Det här kan bara bli succé.

Outlander Plug-in hybrid har tre motorer, två elmotorer på 82 hk styck och en fyrcylindrig bensinmotor på 121 hk. Bilens litium jon-batterier laddas i ett vanligt vägguttag, det tar cirka fem timmar med 10 A, eller med hjälp av en snabbladdare på en halvtimme. Sen går det i gynnsamma fall att köra på ren eldrift i 52 kilometer, uppger tillverkaren. Så långt har vi inte lyckats komma i den svenska kylan, men inte så långt därifrån. Och när batteriet väl tar slut kliver bensinmotorn smidigt in och ser till att man kommer dit man vill.

Praktisk i vardagen

Outlander Plug-in hybrid är inte bara snäll mot miljön. Den är också trevlig att köra och praktisk att använda till vardags. Mitsubishin upplevs som en ”vanlig” bil, här finns inga konstigheter att tänka på som förare och man behöver inte fatta något av tekniken för att kunna dra fördelar av den. Kanske är just detta modellens stora styrka.

En annan styrka är utrymmena. Bra plats för passagerare både fram och bak. Lastvolymen är också hyfsad med tanke på att det är en hybrid, 463 liter med uppfällt baksäte. Ett annat plus är att Outlander PHEV funkar till skillnad från de flesta andra hybrider funkar som dragbil. 1 500 kilo får bilen dra, vilket räcker för många husvagnar.

Komforten är godkänd, bilen går tyst och man åker rätt skönt. Det finns så klart andra större suvar som är betydligt skönare att åka i. Det finns också andra suvar som bjuder på mer körglädje och mer lyx.

Det finns dock ingen annan man kan köra med lika gott samvete.

Lämna ett svar