Mercedes GLE Coupé – ser ut som BMW X6

BMW har med sin X6 varit ensamma på banan i den här något udda genren. Tanken är att kombinera sportiga egenskaper från en kupé med de stabila och bruksiga från en suv. Konkurrenterna har sett att X6 blivit en växande försäljningssuccé och nu när BMW redan har släppt den andra generationen av X6 tvingas man svara med egna modeller. Audi är på gång och kommer med sin Q6 under nästa år, men Mercedes blev först ut med sitt svar på X6.

Tekniken från ML

Mercedes-Benz GLE Coupé har hämtat det mesta av tekniken från suven ML, som i och med Mercedes nya namnstrategi kommer att byta namn till GLE. Karossformen ser ut att vara ”lånad” direkt från konkurrenten BMW. Fronten är typisk för Mercedes och aktern har fått tydliga drag från S-Klass Coupé.

Tre motoralternativ

Vid lanseringen i början av nästa år kommer GLE Coupé att erbjudas med tre olika motoralternativ, två bensinare och en diesel. Alla tre motorer är på tre liter och är sexcylindriga. Dieselversionen GLE 350 d 4Matic har enligt Mercedes 258 hk och 620 Nm. Bensinarna är GLE 400 4Matic på 333 hk och 480 Nm och GLE 450 AMG 4Matic som får 367 hk och 520 Nm.

Några förbrukningssiffror eller priser har ännu inte kommunicerats.

Lämna ett svar