Mercedes C 63 AMG knäcker konkurrensen

Den första nyheten av nya C 63 AMG är namnet – när den nya generationen kommer har biltillverkaren vänt på siffror och bokstäver och kallar nu sin bil Mercedes-AMG C 63.

Motorn är en V8 på fyra liter som dopats med hjälp av biturbo, maskinen är nära släkt med den kraftkälla som sitter i Mercedes-AMG GT. I Mercedes-AMG C 63 ger motorn 650 Nm och 476 hk, vilket är mer än i de båda konkurrenterna Audi RS 4 och BMW M3/M4. Som om detta inte var nog kommunicerar Mercedes också att det kommer en S-version av AMG C 63 med 700 Nm och 510 hk. Sedanversionen av AMG C 63 S gör 0–100 km/h på fyra sekunder blankt, kombin tar en extra tiondels sekund på sig.

Betydligt snabbare växlingar

Kraften går via en sjustegad dubbelkopplingslåda som uppdaterats. Om man får tro pressinformationen som skickats ut ska växlingarna ha blivit betydligt snabbare, även de paddlar som finns på ratten för manuell växling ska nu reagera snabbare på förarens kommandon. Bilen driver endast på bakhjulen, men det har ryktats om att det kan komma en fyrhjulsdriven version. Några sådana löften har Mercedes dock ännu inte kommit med.

Mycket bränslesnålare än föregångaren

Jämfört med gamla C 63 AMG, som hade en större V8 på 6,2 liter, har den nya bilen blivit betydligt snålare, uppemot 32 procent hävdar Mercedes. Det betyder en förbrukning på mellan 8,2 och 8,4 liter per tio mils blandad körning. Utsläppen blir då mellan 192 och 195 gram CO2 per kilometer. Kombin drar något mer, uppemot 8,6 liter per tio mils blandad körning.

Hur mycket bilarna kommer att kosta är inte klart.

Lämna ett svar