Ford S-Max ska locka de stora familjerna

Nu avslöjar Ford detaljerna om den helt nya generationen S-Max. Och det ser ut som att en riktigt praktisk familjelastare är på väg mot bilhallarna nästa år.

Som mest rymmer bilen 7 personer, men behöver man lasta bilen kan man kombinera sätes- och lastutrymmet på 32 olika sätt genom att vika ned sätena i bilen med en knapptryckning.

Sätesryggarna är tunna och ger mer plats för benen. Den antifläckbehandlade klädseln ska enligt Ford vara riktigt tålig. Den har man testat med dragkedjor, knappar och – en spikklubba.

Trevligare miljö

Ford utlovar en trevligare miljö inne i bilen jämfört med den utgående modellen. Kupén har fått bättre ljudisolering än tidigare.

Klimatanläggningen är förbättrad, den har man plockat från nya Mondeo. Den klarar lägre temperaturer och är tystare än den gamla versionen och passagerarna där bak får ett separat klimatsystem. Ett fullängds panoramaglastak finns som tillval.

Vill man ha det ännu bekvämare kan man nu beställa säten med värme/kyla och massagefunktion. Ytterligare praktiska funktioner som finns på tillvalslistan är ett digitalt instrumentkluster och fotmanövrerad baklucka – har man händerna upptagna behöver man bara röra foten bakom stötdämparen.

Bättre köregenskaper

Adaptiv styrning och ny hjulupphängning ger den nya bilen ett trevligare uppträdande på vägen. Körsäkerheten har förbättrats med system för kurvtagningskontroll och krängningsstabilitet. En välkommen nyhet för oss i Sverige är att S-Max nu kan får med fyrhjulsdrift.

Motorerna har snåltrimmats och det finns flera diesel- och bensinalternativ. Däribland en ny 150-hästars bensinmotor. Vassaste alternativet är en bensinare på 240 hästkrafter som är parad med en automatlåda.

Lämna ett svar