Ford imponerar med nya smarta lösningar

Det är fortfarande Fiesta som är basen i Fords lilla skåpbil Men mycket mer än delar av instrumenteringen, stolar och inredningen, går inte att känna igen från personbilen.

Transit Courier är i stället en fullfjädrad hantverkarbil med ett rejält lastutrymme och bra förar- och passagerarkomfort.

I skåpet ryms 2,3 kubikmeter last innanför de rejäla bakdörrarna och skjutdörren på sidan. Hjulhusen stjäl en del av utrymmet men de kan byggas bort av smarta inredningsbyggare.

Förarhytten imponerar med bra komfort och flera smarta lösningar. Telefonen har sin givna plats och mittkonsolen ska rymma en mindre bärbar dator. Utrymmet under passagerarstolen kan också användas för förvaring.

I utrustningsvarianten Trend finns en 3,5-tumsskärm för Ford Sync där även AppLink finns med. Då försvinner den speciella mobilhållaren för att ge plats åt skärmen.

Ingen dröm

Vi testkör den mindre dieselmotorn på måttliga 75 hästkrafter och manuell växellåda. Det låter inte som någon dröm direkt för en företagare som ska köra mycket under en arbetsdag. De flesta vill ha automatlåda. Och jag förstår dem, även om Couriers femväxlade är lättarbetad och motorns vridmoment gör det uthärdligt.

Ford säljer Transit Courier också med en enliters bensinmotor, Ecoboost, och en större 1,6-litersdiesel på 95 hästkrafter i stället för 1,5-literns 75.

Intressant val

Prismässigt ligger Courier bra till och för den mindre firman utan krav på de allra största föremålen i skåpet är det här ett intressant val. Och vill du lasta längder upp till 2,5 meter kan du välja ett lastgaller i stället för fast vägg till skåpet, gallret går då att vika runt förarplatsen.

Lämna ett svar