Äventyrspickupen för de tuffare uppdragen

Mitsubishi har nyligen uppdaterat sin L200. Vi har provkört Double Cab-versionen.

L200 är en av de modeller i den här klassen som är trevligast att köra. Gången och mjuk och rätt personbilslik även utan last på flaket. Man sitter hyfsat bra – även om det stör mig att det inte går att justera hur nära sig man vill ha ratten.

Även bak i dubbelhytten är utrymmena acceptabla. Inga problem att klämma dit två vuxna eller två ordentliga barnstolar.

Den 178 hästar starka dieselmotorn gör sitt jobb, men det är lätt att störa sig på ljudet. Maskinen knackar en hel del, det är som en karikatyr av hur dieselmotorer var förr i tiden. Testbilen är utrustad med automatlåda. Trevligt i tät trafik, så klart. Men jag föredrar manuell låda i L200 – inte minst för att man med den lådan får ett vridmoment på 400 Nm, med automat är siffran bara 350 Nm. Men manuell växellåda blir bilen dessutom rätt mycket snålare: 7,7 liter per tio mils blandad körning jämfört med 8,5 liter med automat enligt Mitsubishi.

Får plats med mycket på flaket

Med 1 085 millimeter mellan hjulhusen får man plats med mycket på flaket. Ja, när man väl får upp grejerna vill säga. L200 lider av samma problem som många andra fyrhjulsdrivna pickuper med lite terrängstuk: Lasthöjden är på tok för hög.

L200 funkar som dragbil. Pickupen går stabilt och motorn har bra ork. Ska man dra de riktigt tunga lassen finns konkurrenter som är bättre. Max släpvagnsvikt är 2 700 kilo. Dock så kommer en version inom kort som ska klara 3 000 kilo.

Maxutrustad med lull-lull

Prismässigt ligger L200 bra till. Priserna börjar på 249 875 kronor (inklusvie moms) för en bil med enkelhytt. Vill man ha dubbelhytt kostar det från 287 375 kronor. Testbilen är maxutrustad med all lull-lull man kan tänka sig och kostar 327 375 kronor. Det känns acceptabelt.

Lämna ett svar