En tuff prestigekamp mellan tyska biljättar

Tyskland krossar inte bara allt motstånd i fotbolls-VM. De rullar just nu över det mesta i bilvärlden också. I kategorin för premiumbilar så rasar en tuff fajt mellan BMW, Audi och Mercedes på världens alla bilmarknader. Premiumbilarna ger bra vinst till tillverkarna och de är eftertraktade på världens två största marknader: USA och Kina.

Förra året sålde BMW 1,66 miljoner bilar, Audi 1,58 miljoner och Mercedes 1,46 miljoner. Mercedes har ett mycket bra läge nu med flera storsäljande modeller som är helt färska i bilhallarna. Audi har svarat med nya A3 som säljer väldigt bra i flera länder.

Och både Audi och Mercedes har knappat in på BMW. Under årets första sex månader sålde BMW 16 997 bilar fler än Audi och 102 827 bilar fler än Mercedes.

Färska rekord

Alla tre har satt färska försäljningsrekord. För BMW har försäljningen av nya X5 och X6 gått väldigt bra. Hos Audi går A3 och Q3 bäst. Mercedes har introducerat nya C-klass i Europa men den bilen kommer till Kina och USA först i september vilket betyder en trolig ökning av försäljningen där under andra halvåret.

Mercedes tippas ha sin bästa period på många, många år de kommande 12 månaderna med viktiga nyheter på viktiga marknader.

Både Audi och Mercedes har tuffa planer för de kommande åren där Audi ska plocka fram 17 nya bilar det här året och nå totalt 60 olika modeller senast 2020. Mercedes planerar att visa 30 nya modeller före 2020.

BMW har precis visat nya 2-serien och nya 4-serien samt helt nyligen den nya hybridbilen i8.

Lämna ett svar