Hur Överför bilägande med en ren titel

Om du säljer eller köper en bil privat, blir du skyldig att överföra äganderätten ägandet på fordonet. Om titeln är klar - vilket innebär att det inte finns några skulder på bilen - sedan överföra intyget om titeln kan göras enkelt. Varierar från en stat till en annan. För detaljerna angående överlåtelse fordon titel i ditt tillstånd, inklusive de nödvändiga blanketter och tidsplaner, kontakta institutionen för motorfordon. Instruktioner
Säljaren
1

Kontakta institutionen för motorfordon för att fastställa de exakta stegen och blanketter som krävs för en titel överföring. Förutom intyget om titeln, kan vissa stater kräver köpebrevet, ett utsläpp test eller ett chassinumret för att slutföra överföringen. Vissa former inte kan vara online, så du skulle behöva plocka upp dem eller be att de ska skickas till dig.
2

Hitta ditt certifikat av titeln för bilen. Om du har förlorat den ursprungliga titeln, kan du ansöka om ett intyg som ersätter hjälp av formuläret och steg som anges av ditt tillstånd. För att överföra äganderätten, måste du ha intyg om titeln att bevisa att du är den lagliga ägaren av fordonet. Addera 3

Tydligt skriva om överlåtelse delen av intyget om titeln tidpunkten för överlåtelsen och ditt fullständiga namn och adress. Alla noterade på det ursprungliga titel måste underteckna överlåtelsen. Vissa stater kräver att köparen också anmäla överföringen och att titeln överföringen vara attesterad.
4

Record bilens exakta körsträcka på vägmätaren avslöjande form som krävs av ditt tillstånd. I vissa stater är Vägmätaravläsningar registreras direkt på intyget om titeln. Federal lag kräver att Vägmätaravläsningar spelas på bilar mindre än 10 år gamla vid tidpunkten för försäljningen.
Köparen
5

Ta undertecknat intyg om titeln med det ifyllda överföra information till institutionen för motorfordon. Du kanske också måste ta ditt körkort och försäkringsbevis.
6

Fyll i en ansökan om ett nytt intyg om titeln med din titel information. Vissa stater kräver att säljaren också anmäla den nya ansökan
7

Skicka in ansökan om ett nytt intyg om titeln. Också lämna in det gamla intyget om titel, vägmätare avslöjandeblankett, betalning för titeln överföringen, och alla andra erforderliga former, såsom ett köpebrev. Det nya intyget om titeln i ditt namn kommer att skickas till dig.
8

säkert lämna intyg om titeln en gång fått. Om du säljer bilen senare, måste du lämna ett intyg om äganderätten till den nya köparen att överföra äganderätten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150786.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.