Hur gör jag Mjuka upp rida på min YFZ450?

Ridning en ATV med en alltför styv fjädring kommer överdriva varje gupp i leden, rosslande din hjärna och gungade dig runt som en trasdocka. Det är allmänt trott att justera fjädring chocker och fjädrarna kommer företaget upp eller mjukare åktur, men justera avståndet fjädringsväg ändrar inte komprimering, eller resistent, av suspensionen. Det enda sättet att mildra rida på din Yamaha YFZ450 ATV är genom att ersätta upphängningsfjädrar med mjukare set. Saker du behöver
Jack
stödbenet
mutterdragare
Ny upphängningsfjädrarna
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en mjukare uppsättning fjädrar på en återförsäljare eller serviceverkstad, butiken kommer att kunna matcha rätt fjädrar till ATV, ryttare och terräng
2

Placera en domkraft under ramen på ett hörn av. ATV; inte ställa domkraften under ATV axel. Höj domkraften tills hjulet befinner sig på marken. Placera en pallbock under ramen och sänk ATV på ställningen. Ställ inte ATV axeln på stödbenet eftersom detta kommer att begränsa förflyttningen av upphängningssystem och göra bort fjädern svårare.
3

Avlägsna bulten i botten av stötdämpare och fjädring fjäderpaketet med en skiftnyckel. Försiktigt vicka botten av aggregatet fri från fästet med händerna.
4

Lossa bulten på toppen av upphängningsaggregat med skiftnyckel och dra enheten från ramen med händerna .
5

Ta bort muttern våren behålla överst på stötdämparen hus med en skiftnyckel. Vänd stöt-fjäderpaketet. Bifoga en tång till slutet av våren och vrid fjädern loss från stötdämparen.
6

Installera den nya fjädern över stötdämparen, placera den nya fjädern i samma riktning över chock som den gamla fjädern. Dra åt muttern våren lagring på plats med en momentnyckel enligt tillverkarens foot-pounds av vridmoment specifikation, som erhållits i en servicemanual, en tjänst butik eller online.
7

tillbaka överst på chock -fjädern i övre fästet på ATV och sedan botten av aggregatet i botten montering. Säkra aggregatet fästskruvar på plats med en momentnyckel, enligt tillverkarens specifikationer.
8

Låt ATV ned av domkraften. Upprepa proceduren för de återstående tre fjädrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118790.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.