Hur man installerar ett Sway kontroll på ett Travel Trailer

En gungning kontroll är en dämpande enhet som är ansluten i ena änden till ett dragfordon och vid den andra till en släpvagn tungan. Den är utformad för att minska okontrollerad, från sida till sida rörelse av släpvagnen. Sway är okontrollerad vridning på bogsera paketet bollen orsakad av momentum i motsats till dragkraft, sådan fart är vanligare vid kurvtagning. På grund av deras höga, platta, segelliknande sidoprofiler, och eftersom de flesta av deras vikt är i sin nedre tredjedel, resor släpvagnar är mottagliga för att svänga när de utsätts för side-vindar, inklusive de som orsakas av passerande lastbilar. Saker du behöver
Sway kontroll kit
Hylsnyckelsats
Måttband
Permanent märkpenna
Borrmaskin med lite
Smörjfett (tillval)
Visa mer Instruktioner
1

Park dragfordonet och släpet på en plan yta. Lämna släpet tungan ansluten och låst på bogsera paketet.
2

Placera gungning kulreglerventil fastsatt vid en axel så att dess axel ligger i linje med ett hål kombination i bogsera fordonets dragkrok. Tow barer är vanligtvis justerbar i längd, det finns flera hål i den yttre hylsan och flera hål genom den inre stången, endast en kombination av som är upptagen av dragkroken egen låssprinten. Passera axel gungning kontroll bollen genom en ledig kombination, sedan använda en socket inställd på att säkra det på plats genom att dra åt den medföljande låsbrickan och muttern.
3

Använd en permanent tuschpenna att teckna ett märke på släpet tungan, ha använt ett måttband för att mäta bakåt från kopplaren enligt anvisningar från gungning kontroll anvisningar. Den vanliga avståndet är mellan 20 och 24 inches. Gör märket på sidan av tungan som motsvarar den sida av bogsera bilens dragkrok där gungning kulreglerventil nu monteras. Erbjud gungning kulreglerventil fäst en skylt upp till märket och använd märkpenna att göra prickar genom plattan fyra fästhål.
4

Borra hål genom tungan skenan vid de fyra varumärkena. Den lämpliga borr för att rymma de medföljande mutter-bult-bricka kombinationer kommer att specificeras av installationsanvisningarna, typiskt en 3/8-tums bit är tillräcklig. Använd en hylsa satt att säkra gungning kulreglerventil fäst en skylt på plats med de medföljande fästen.
5

Applicera ett smörjfett både svajkontroll bollar om de tillhandahålls eller rekommenderas av tillverkaren, leta sedan mottagaren vid vardera änden av gungning kontroll bar över de två bollar och tryck dem nedåt tills de ingriper. Låsa dem i läge som instrueras i dokumentationen, vanligtvis två sprintar tillhandahålls
6

Följ tillverkarens anvisningar för att kalibrera krängningshämmare,. Typiskt detta görs för hand-dra en extern låsring eller en on-off handtag, kör dragfordonet en kort sträcka med släpet fortfarande ligger, sedan dra åt ringen eller handtaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118444.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.