Hur man bygger en frontcylindern Brake master på en 2002 Yamaha Midnight Venture

I 2002 Royal Star Midnight Venture var Yamahas flaggskepp touring-klass kryssare motorcykel. The Midnight Venture framhjul var utrustad med en dubbel-disc hydrauliskt bromssystem som tillhandahålls tillräckligt med kraft för att få 869-pound motorcykel till ett fullständigt stopp. Emellertid den hydrauliska huvudcylindern som driver båda främre bromsoken kan påverkas av slitage, minska inre kolven förmåga att komprimera den hydrauliska bromsvätskan. Detta minskar i slutändan motorcykeln förmåga att stanna. Kolven och alla nödvändiga delar finns som ett komplett kit från Yamaha, underlätta processen att återuppbygga huvudcylindern. Saker du behöver
service står två, 3-fot långa klar plast slangar
Plastbehållare
8 mm skruvnyckel
stjärnskruvmejsel
14 mm U-nyckel
Shop handdukar
10 mm fast nyckel
Flat skruvmejsel
5 mm insexnyckel
Intern låsring tång
Air kompressor
DOT 4 bromsvätska
OLJETÄTNING | Masterprogram cylinderkolv
kolvskålen
Dammskydd
Låsring plers
Spring
Momentnyckel
Reservoir membran
Visa fler instruktioner
1

Montera motorcykeln på en tjänst står att hålla den i en vertikal position.
2

Ta bort dammskyddet från avluftningsventiler på toppen av båda främre bromsoken. Skjut en 3-fots längd klar plastslang över båda ventilerna, placera sedan de fria ändarna av slangarna i en plastbehållare. Vrid avluftningsventiler moturs ett kvarts varv, med en 8 mm U-nyckel.
3

Ta av locket och membranet framifrån bromshuvudcylindern på höger handtag, hjälp en stjärnskruvmejsel. Pumpa den främre bromshandtaget tills bromsvätskan inte längre fyller slangarna är kopplade till bromsoken. Vrid avluftningsventiler moturs för att stänga båda ventilerna. Ta inte bort slangarna vid denna tidpunkt.
4

Lossa den högra backspegeln mutter spegel lås, med en 14 mm fast nyckel. Skruva av spegeln framifrån huvudcylindern för hand.
5

Wrap en butik handduk runt bromsslangen bolt på änden av den främre huvudcylindern skruva därefter bulten, med användning av en 14 mm obestämd skiftnyckel. Dra bromsen slangen bort från huvudcylindern och linda slangen passar tätt med handduken. Torka slutet av huvudcylindern med en separat butik handduk
6

bort bromshandtaget pivot muttern från undersidan av fronten huvudcylindern, med hjälp av en 10 mm fast nyckel. Skruva spaken svängbulten, med hjälp av en skruvmejsel, dra därefter bromshandtaget bort. Skruva den främre bromsomkopplaren från botten av huvudcylindern, med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra bulten täcker ur huvudcylindern bracket bultar och skruva bort bulten med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra huvudcylindern bort från styret.
7

Ta bort locket gummi damm från huvudcylindern kolv, den del av huvudcylindern att bromshandtaget pressar mot. Ta kolven låsring, som använder en intern låsringstång. Dra olja sigill, kolv, kolv kopp och våren ur huvudcylindern.
8

Kontrollera hålet huvudcylinder, hålet som inrymmer kolven, för repor eller gropar. Byt ut huvudcylindern om borrningen väggarna är skadade på något sätt. Blås tryckluft genom huvudcylindern att avlägsna smuts och hinder. Coat befälhavaren cylinderloppet med DOT 4 bromsvätska.
9

Coat den nya kolven, olja sigill, kolvskålen och våren med färsk bromsvätska. Skjut våren, följt av kolvskålen, bar kolv och olja tätning i huvudcylindern. Placera en ny låsring i kanalen skär in i änden på huvudcylinderns borrning för att säkra kolven, med hjälp låsringstång. Skjut en ny dammskydd över änden av kolven.
10

Montera främre huvudcylindern på höger handtag, dra sedan åt huvudcylindern fästet bultarna till 7,2 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Montera främre bromsomkopplaren på huvudcylindern. Placera den främre bromshandtaget mot huvudcylindern kolv, tryck sedan svängbulten på plats. Skruv pivot mutter på botten av svängbulten. Montera passande broms slangen på slutet av huvudcylindern, placera en ny bricka koppar crush på båda ändarna av kopplingen. Skruva skruven broms slangen på plats och dra den till 22 foot-pounds.
11

Fyll den främre huvudcylindern vätskebehållare halvvägs med bromsvätska. Pumpa bromshandtaget långsamt tills luftbubblorna inte längre visas i reservoaren. Fyll på behållaren med bromsvätska.
12

Öppna vänster bromsok avluftningsventil ett kvarts varv och dra sedan i den främre bromshandtaget. Stäng ventilen, sedan långsamt släppa bromshandtaget. Upprepa tills slangen fäst till den vänstra främre bromsok är fylld med bromsvätska. Dra avluftningsventilen och ta bort slangen. Skjut gummihättan över avluftningsventilen.
13

Refill främre huvudcylindern med bromsvätska. Utfall hela höger bromsok, med samma metod som för den vänstra främre bromsok. Pumpa in bromshandtaget, när båda bromsok har blött. Spaken ska kännas progressivt hårdare när den rör sig genom sitt utbud av rörelse. Rebleed att främre bromsok, börjar med vänster bromsok, om spaken känns mjuk eller kan dras tillbaka tills den vidrör den högra handtaget.
14

Refill främre huvudcylindern tills vätskenivån är centrerad med synglaset inbyggd i reservoaren. Montera nytt membran i reservoaren, sedan tillbaka behållaren lock.
15

ner motorcykeln från tjänsten står och sänk ner den på sidostödet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111745.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.