Hur du ändrar olja på en 2003 Harley FXD

Regular olja och förändringar fluid är en del av Harley-Davidson erfarenhet. Att se till att din FXD Super Glide emot dessa oljebyten kommer att behålla sin högsta nivå på prestanda och förlänga dess livslängd. Medan de flesta FXD ägare delegera denna grundläggande uppgift till kunniga händer deras lokala HD återförsäljare, lära sig att ersätta din cykel vitala vätskor kan spara dig en hel del pengar genom åren. Processen är ganska enkel och kan göras inom en timme med rätt verktyg. Saker du behöver
Oljetråg
insexnyckel eller hylsnyckelsats
hylsnyckel
Shop handdukar
Tömningspropp O-ringar (3) katalog Strap eller oljefilternyckel
Oljefilter
Motorolja (3 Quarts) katalog primärfluid (1 Quart) katalog Transmissionsolja (1 Quart)
Visa fler instruktioner
1

dränera vätskor från motorn. Motorns oljeavtappningsplugg ligger vid den främre, vänstra sidan av motorns oljetråg. Den primära vätskan avtappningsplugg ligger direkt under den huvudsakliga derby locket. Transmissionsolja avtappningsplugg är placerad under höger sida av motorn. Placera ett oljetråg under pluggarna som du tar bort dem med en insexnyckel eller hylsa.
2

Torka avtappningspluggarna med en butik handduk för att avlägsna allt skräp som kan ha samlats på dem och ersätta avloppet plug O-ringar. Sätt tillbaka pluggarna och skruva lätt fast dem med en insexnyckel eller hylsa.
3

Placera ett oljetråg direkt under motorns oljefilter. Ta bort oljefiltret med en rem skiftnyckel eller en oljefilternyckel och låta eventuella kvarvarande olja rinna. Släng oljefiltret.
4

Fyll det nya oljefiltret med upp till fyra uns färsk olja, och spred en tunn beläggning av olja runt filtrets anliggningsytorna med fingret. Skruva på oljefiltret på motorn för hand tills den sitter mot motorn. Lägg upp till 2,5 liter motorolja i oljetanken.
5

Ta bort den primära derby locket med en Torx drivrutin eller insexnyckel. Häll upp till en liter primärfluid in det primära målet. Håll motorcykeln upprätt och inspektera vätskenivån. Vätskan skall vara i nivå med botten av kopplingsaggregatet. Byt den primära derby locket och dra åt bultarna med en Torx drivrutin eller insexnyckel.
6

Ta av locket transmission filler och häll upp till en liter transmissionsolja i påfyllningsröret. Sätt på tanklocket.
7

Torka bort eventuellt spill med en butik handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106947.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.