Så Kontrollera motoroljan på en 1982 Yamaha 250

Till skillnad från sina Tvåtaktsmodeller, Yamahas 1982 250 kubikcentimeter motorcyklar förlitat sig på en konsekvent mängd olja för intern smörjning av deras motorer. För mycket eller för lite olja kan skapa en mängd problem, allt från olja Blowout in luftfiltren till överhettning och fullständig motorhaveri. För att förhindra att olja svält eller överbelastas, Yamahas ingenjörer bildat en rund, glas oljenivå nivårör på höger sida av de motorer som används av XT250, SR250 och TT250 modeller. Detta gör att motorcykelns förare att veta den exakta mängden olja i motorn med ett ögonkast. Saker du behöver
Motorolja
Handpump
Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykeln och låta det gå i stället för tre minuter att värma sin oljeleveranser till arbetstemperatur. Stoppa motorn.
2

Hitta oljan spårvidd nivån syn på motorns högra vevhuslock, inbäddat nära eller under höger fot peg. Addera 3

tag rätt styret och motorcykelns ram. Dra motorcykel mot dig att lyfta den i upprätt läge
4

Håll motorcykeln på plats och leta runda, glas port -. Oljenivån nivårör - på undersidan av motorns rätt vevhuset. Ta del av oljenivån i mätaren när den fylls med olja. I de flesta fall bör oljenivån vara nära eller strax ovanför mitten på synglaset.
5

Sänk motorcykeln på sin cykelställ.
6

Lägg färsk olja till motorn, genom oljan fyllmedlet på höger vevhuslock, som behövs för att höja oljenivån till mitten av inspektionsglaset. Sifon olja ur oljepåfyllningen, med hjälp av en handpump, för att sänka oljenivån vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108075.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.