Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Historien om Detroit Diesel 6-71 TIB

Producerat från 1930-talet till 1990-talet, är Detroit Diesels Serie 71 motor är en av de mest långlivade konstruktioner dieselmotorer någonsin utvecklats. Ursprungligen tänkt som en motorväg-kapabel alternativ till General Motors stora motorer lok diesel visade sig Series 71 sig vara värdig användning i en mängd marina, industriella och militära applikationer. Företagets historia

General Motors 'inträde i utvecklingen av dieselmotorer började i 1930, då bolaget förvärvade Winton Motorer - en tillverkare av marina dieselmotorer - och Electro-Motive Engineering, en tillverkare av dieseldrivna lokomotiv motorer. GM: s lokomotivmotor verksamhet var snabbt framgångsrikt och etablerat sitt Detroit Division Dieselmotor 1937 att påbörja utvecklingen av mindre motorer för industriella och marina applikationer. Divisionen fortsatte att tillverka motorer för GM genom efterkrigstiden, och 1970 var det samman med bolagets Allison division. Vikande försäljning under 1980 ledde GM att leta efter en köpare till Detroit Diesel, och bestämmande inflytande i bolaget förvärvades av Roger Penske s Penske Corporation 1988.
Series 71 Ursprung

Series 71 Motorn var den första produkten av GM: s Detroit Diesel divisionen. Det var en två-cyle motor med en cylindervolym på 71 cubic inches per cylinder. Ursprungligen avsett att användas i GM: s lastbilar och bussar, har motorn också utformad för att dra nytta av en rad av grenrör, fästen, generatorer och växellådor, så att den kan användas i ett brett spektrum av marina och industriella applikationer. När USA gick världskriget, var serien 71 anpassad för användning i marin landstigningsfartyg och tankar, liksom många andra militära tillämpningar.
Använder

Series 71 visade sig vara extremt mångsidig. Den användes i industriella applikationer såsom kraftgenerering, kyl och pumpning, och i marina sammanhang den användes ofta för fartyg tjänster makt och för framdrivning i små bogserbåtar och arbetsbåtar. Efter andra världskriget, introducerade Detroit Diesel versioner av motorn som skulle kunna användas i lastbil.
Variationer

Series 71 motorer har producerats i en-, två- , tre-, fyra-och sex-cylindriga versioner, alla i in-line konfigurationer. På 1950-talet, var Serie 71 motorer i V-system införs i sex-, åtta-, 12 - och 16-cylindriga versioner. Motorns konfigurationen indikeras i sitt namn, så en 6-71 är en in-line sex-cylindrig motor, medan en 6V-71 är en V-6. Tillägg läggs till efter namnet anger när en motor är försedd med turboladdare, laddluftkylare eller Roots-typ blåsmaskiner, en 6-71TIB motorn har all denna utrustning

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104869.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.