Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Typer av husbåtar

Det finns många olika typer av husbåt och de är konstruerade för olika typer av vattendrag och av olika skäl. De kan ge komfort och lyx och hus många människor eller kan användas för grundläggande bestämmelse i en minimal bostadsyta. Deras användning som permanenta bostäder samt för stuguthyrning har blivit allt populärare under de senaste decennierna (se referens 3). Ponton och Full Hull

En av de vanligaste och mest populära typen av husbåtar är pontonen. Det är stabilt på vattnet, är säker och lätt att använda. Den ponton båten kostar inte så mycket som många andra modeller och de löpande kostnaderna är också relativt låg. En annan populär typ är Full Hull. Dess form gör det också stabilt och praktiskt med den extra fördelen av en mycket lagringsutrymme.
Katamaran

katamaran typ av husbåt är uppbyggd på två långa och tunna skrov som är förbundna med huvuddelen av båten. På grund av sin bredd, kommer de att ge dig utmärkt stabilitet och bekväm cruising. Denna faktor förstärks på grund av sina två motorer, vilket också ger extra manöverbarhet och hantering. På grund av de smala skrov, dessa katamaraner har en låg grad av förskjutning och ökad bränsleeffektivitet.
Trailerable och pråmar

Långa och smala båtar krävs för navigera kanalsystem i Västeuropa eller mindre älvar. De är ofta gjorda av stål eller mindre vanligt av trä. De kommer också med traditionellt rund port windows eller rektangulära rutor. Många människor lever på båtar som dessa, antingen permanent förtöjd eller med möjlighet att röra sig. Så kallade holländska pråmar har liknande funktioner till smala båtar men är bredare och har fler boendealternativ. De är lämpliga för förtöjning på båda kanaler och floder, men deras bredd begränsar kanalerna att de kan användas på.
River husbåtar och Yachten

husbåtar River kan kräva olika utförande beroende på strömmar och bredder. Om du funderar på att bo permanent på en flod eller bara ta en semester, kan du överväga en flod cruiser. Dessa är gjorda av glasfiber och finns i många former och storlekar. Båtar som har använts som motor fiske fordon kan vara perfekt för omvandling till en husbåt om du vill ha mer utrymme. Men samtidigt som de kan användas och förtöjde vid kuster och floder, kan deras storlek begränsa deras användning inlandet. Lyxbåtar kan göra utmärkta husbåtar, men du kommer att vara begränsad till kustområden och marinor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104787.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.