Hand Polish Vs. Buffert för bilar

Bil polish innehåller semi-slipande komponenter, vilket innebär att varje gång du polera din bil, är ett tunt skikt av färg avlägsnas. På grund av detta, att tillämpa polish till din bil är inte så enkelt som det verkar. Du måste ta väl hand för att säkerställa att du ger bäst resultat med begränsade skador på bilens exteriör. Det finns fördelar med att använda antingen en hand eller buffert metod vid polering din bil. Hand lackning

Vid tillämpning bil polish till din bil med bara händerna, behöver du en mjuk, ren trasa. Fokusera på en sektion i taget. Spruta eller hälla polish på din trasa och börja försiktigt gnugga den på fordonet. Använd små, cirkulära rörelser för att tillämpa en jämn applikation. Skrubba för hårt skadar bilens lack
Buffer Application

Buffertar är cirkulära verktyg som elektriskt snurra lacket på bilens utsida, och de kommer i tre typer.: cirkulär, random orbital och oscillerande. Cirkulära buffertar rör sig i jämna, cirkulära rörelser. Oscillerande buffertar använder rotation mönstret av den cirkulära bufferten men lägga in en excenter-liknande rörelse. Oscillerande buffertar gör snabbt fram och tillbaka och upp och ner rörelse. En cirkulär buffert är mer aggressiv än omloppsbanor och oscillerande buffertar och kan oftast ge bästa resultat. Men det tar oftast längre tid att lära sig att använda en cirkulär buffert, är mer polish behövs och chansen för skador är högre eftersom konsekvent värme från friktionen appliceras på ett område. Oscillerande buffertar eliminerar nästan risken för skada fordonets färg och är billiga, men ger de sämsta resultaten. Oscillerande buffertar lägga det bästa av två buffertar, som ger resultat som ligger nära den hos en cirkulär buffert med lägre risk för en oscillerande buffert. Applicera din polish till centrum av buffertens appliceringsområdet. Håll fast bufferten på det område du vill polerat men tryck inte hårt. Vrid bufferten på en lägre hastighet och flytta den försiktigt över bilens kropp. Fortsätt jämnt sprida polska tills hela området är täckt. För nybörjare kan det vara bäst att öva på en bit av skrot innan du använder en buffert på din bil.
Hand Polska Fördelar

Generellt den största fördelen att polera din bil för hand är det lätt. För en nybörjare som utför sin första bil polish, tillämpa handen polish till en trasa är en enkel process med mycket få chanser fel. Du behöver inte oroa dig för en buffert skrapa bort för mycket färg. Med handen polering, har du mer kontroll över den använda kraften. Också, det finns ingen värme som en buffert, vilket innebär att bilens lack är osannolikt att vara skadad. Dessutom är kostnaden för handapplicering betydligt mindre än att köpa en buffert verktyg.
Buffer Fördelar

Professionals väljer att använda en buffert för att det är mycket snabbare än handen polering . Erfarna auto Techs kan låta bufferten göra jobbet åt dem, eftersom det roterande huvudet gör snabbt arbete av alla bilens exteriör. När det används på rätt sätt, ger en buffert en jämn, smidig tillämpning av polish, eftersom varje rotation av bufferten huvud är densamma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122066.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.