Hur mäta Rod Lager på en Race Motor

Pistons ansluta till vevaxeln genom anslutning stavar, som är bland de mest ansträngda komponenterna i en förbränningsmotor. Vissa racing motorer sätts genom sådan stress, de demonteras och återuppbyggdes efter varje tävling. De delar i dessa motorer måste utvärderas noggrant inom tusendelar av en tum för att se om de fortfarande är inom race team specifikationerna eller behöver bytas. Saker du behöver
Slå bromsok
Dial håltolk
Momentnyckel
Eluttag
Visa fler instruktioner
1

Arbete i ett temperatur-stabiliserad området. Vid kontroll extremt fina spelrum, även skillnaden i temperatur från kväll till kväll i en öppnad dörr butik kan ge expansion eller kontraktion i lager -. Som upphäver noggrannheten i dina mätningar
2

Kontrollera din bromsok är rätt kalibrerad. Om inte, kalibrera dem. Slå inte bromsok mid-uppgift som de kan variera, kasta av konsekvensen av ditt arbete -. Om du byter från en typ av bromsok till en annan, vilket är oundvikligt
3

Genomför en stång bult-stretch på varje stav /lager kombinationen. Med din dial bromsok, mäta stången bultarna före åtdragning ner dem och efter att de har blivit åtdragna ner. Skillnaden i mätningen måste vara inom ingenjör specifikationer.
4

Med dina bore bromsok, mäta specifikationerna för varje stång för att dubbelkolla den mot tillverkarens specifikationer. Du måste se till att den är bearbetad till rätt specifikationer eller, om den redan har använts, kontrollera att den inte har lidit någon skada eller förändring.
5

Mät varje stångborrning. Eftersom stången lagren passar i staven hål, måste du veta storleken på hålet för att isolera dimensioner lagren.
6

Mät lagret-till-radie clearance av varje stång och bäring. Denna mätning bekräftar specifikationen av vevaxeln avståndet till stången borrningen, vilket inkluderar de godkännanden av lagren.
7

Kontrollera sidospel på varje stång. Mät bredden på stången journal, sedan två spö tidskrifter som de sitter på vevaxeln. Subtrahera enskild mätning från dubbla mätningar för att få avståndet mellan dem, se till att det är inom specifikationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92414.html

Previous:
Next: No

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.