Hur man gör en flowmaster Louder

Kommersiellt tillgängliga halsdukar finns i två grundläggande utföranden, antingen standard ljudabsorption typ som använder ett förpackningsmaterial för att absorbera ljud energi och omvandlar den till värme, eller förbryllad /kamrar typ som använder en serie av tallrikar och kanaler för att avbryta ljudenergi ut på sig själv. Sådana "Helmholtz resonatorer" är finstämt att kontrollera vissa frekvenser och kräver en mycket lätt beröring när du ändrar dem för ökade decibelnivåer. Flowmaster gör både ljudabsorberande ljuddämpare och gäckade halsdukar, men de flesta är ljudabsorberande design som använder en perforerad inre kärna omgiven av glasfiber eller stålull. Saker du behöver
Rostfri plåt
järnsaxar Flighter Long hanteras nål-nosed tång
tejp
Hobby /penna kniv
Långa skruvmejslar (2) katalog Konstruktion lim (metall mot metall)
Visa fler instruktioner
Ändra en glasfiber /stål-ull Packad ljuddämpare
1

Tag bort ljuddämparen från bilen för att ändra den. Detta omfattar normalt unbolting avgas klämmor som håller den vid röret, glider ljuddämparen hanger ur gummit avgassystem hängare och skjuta det loss i röret.
2

Klipp din rostfri plåt i strimlor 2 till 4 inches bred och cirka 7 inches lång om du har 2-tums diameter, 8 inches lång om de är 2,5 inches i diameter, 9,75 inches om de är 3 inches bred, 11 inches lång för en 3,5-tums diameter röret och 13 inches lång för 4-tums diameter.
3

Roll en av remsorna i en spole omkring hälften till två tredjedelar av den inre diametern vid den perforerade inre kärnan i din ljuddämpare. Vira en bit tejp runt spolen nära slutet bit för att hålla metallen lindade. Kör en sträng konstruktionsbindemedel hela vägen runt utsidan av spolen förutom då tejp sveper runt.
4

Sätt spolen ca 8 inches i en rak sektion av perforerade ljuddämparen kärna, och hålla det till kärnan med konstruktionsbindemedel. Håll spolen på plats med långskaftad skruvmejsel och försiktigt klippa tejp med penna kniv. Spolen kommer våren öppna och fylla insidan av kärnan.
5

Lägg en klick av bygg lim på toppen av din andra, företrädesvis platt skruvmejsel och smeta det under delar av spole som inte redan belagda med lim. Använd dina skruvmejslar för att trycka ner ordentligt på spolen tills det sitter tätt mot röret. Låt konstruktionsbindemedlet att ställa i en timme.
6

Sätt tillbaka ljuddämparen och starta bilen för att kontrollera ljudet. Idle motorn, rev upp det och köra bilen runt en del för att avgöra om det är högt nog för dig. Om inte, ta bort ljuddämparen och fortsätta att lägga slingor tills du når önskad ljudnivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92020.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.