Hur man hittar ett kort i en Turn Signal

Elektriska kretsar är en av de udda saker som vanligtvis är mycket mindre komplicerat än de verkar, speciellt om man ser på det ur synvinkel av en elektron. Du - elektron - börja på batteriet, sedan resa genom en kabel till kopplingsdosan. Därifrån kan du gå till ett tillbehör eller switch, eller du kanske stanna till vid en andra säkringsdosa på vägen. Om omkopplaren kan du igenom, går du till tillbehöret och sedan tillbaka till batteriet genom marken. Allt på kortare tid än det skulle ta att blinka, om elektroner hade ögonlock. Saker du behöver
testlampan
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera säkringen blinkers, nio gånger av tio, är ditt kort säkring. Efter kontroll av säkringen, dra ur säkringen, sondera säkringsterminalerna med ditt test ljus eller DMM, och vrid tändningsnyckeln till läge "på". Om ljuset tänds då du har strömmen till systemet. Om inte, då du inte får ström till blinkers. Nästa, dra ur ledningsnätet från lämplig blinkers glödlampa och anslut din testlampa till chassi-side terminaler kablage. Aktivera blinkersen på makt som glödlampa, och kolla testet ljuset. Om den lyser, så har du en dålig lampa.
2

Aktivera blinkersen, och lyssna efter blottare mekanismen. Blottare mekanism standard stängd, när en glödtråd inuti det blir varmt på grund av strömmen som flyter igenom, öppnar kretsen med ett hörbart klick. Mer motstånd i blinkers krets kommer att orsaka blottaren att sakta ner, mindre motstånd kommer att få den att cykla snabbare. Om blinker slår på och av väldigt snabbt, har du en jordad tråd i ledningar från blinker till blinkers. Om det cyklar mycket långsamt, du har en skadad kabel. Om den inte cykla alls, kan du ha en skadad kabel eller ingen ström till blinkers. Om du har ström till systemet, men blinker blinkar inte, fortsätt till nästa steg.
3

Test ljuset kablar direkt. Anslut din testlampa till minuspol, och aktivera din tur signal. Sondera positiva kabeln (oftast den ljusare av de två) på blinkers glödlampa sele, och upprepa på andra sidan. Om den ena sidan lyser men den andra inte, så finns det en kort i den positiva tråden för den lampan. Om ingendera sidan lyser ansluter du testa ljus till batteriets pluspol. Upprepa detta test, sondera kabelnätet negativ tråd. Om den ena sidan lyser och den andra inte, har du ett problem med den positiva ledningen. Om varken positiva eller negativa kablarna på vardera sidan belysa testet ljus, fortsätt sedan till nästa steg.
4

Testa Blinkersomkopplaren. Svårigheten med detta kommer att variera från bil till bil, men du kommer att ligan framåt om du kan skaffa ett kopplingsschema. Oftast kommer Blinkersomkopplaren ledningar löper genom rattstången och under instrumentbrädan, och kommer att ansluta till chassit-side kabelnätet med hjälp av samma kabelstam som tändningslåset och signalhorn. Men, kan detta vara komplicerat, så du kan försöka testa blinker uttaget först. Koppla din blinker, och sätta ditt test ljus på marken och power-ingångarna i gruppcentralen. Förvandla din signal switch på, om ljuset tänds är brytaren fungerar och du har antingen en dålig blinker mekanism, eller ett kort i ledningar från blinker till lamporna. Om den inte gör det, har du en dålig switch eller dålig switch ledningar.
5

Testa reläutgång direkt. Sorgligt att säga, men det bästa sättet att göra detta är att ta isär rattstången för att komma åt selen switch ledningar direkt. Testa power-in och jordledningar (den senare som du kanske inte har) för makt signal till omkopplaren. Om det inte finns någon ström till växeln, men det finns ström till signalen säkring och en bra säkring, då ditt problem är mellan brytaren och säkringen panelen. Om det finns ström till brytaren, sedan testa switch makt-och utgående kablar. Probe de utgående ledningarna, och vrid omkopplaren till läget på. Om du får någon utsignal, men få makten i, då omkopplaren är dåligt. Om du har makt i och driva ut, men ingen effekt på blinker mekanismen ingång, då ditt problem är i ledningar mellan växeln och blinker. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68801.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.