Felsökning av elsystem i en Hyundai Santa Fe

Consumer Reports ger den lilla SUV, Hyundai Santa Fe, en av sina prisade rekommendationer. Sedan Santa Fes först började komma ut 2001, uppskattning för dem har fortsatt att växa. För det mesta, har elektriska problem varit minimal, med undantag för passagerarsidan krockkudde i de 2007 och 2008 modellerna. Instruktioner
1

Kontakta Hyundai direkt om du har en ljus luftkudde i din Santa Fe. Det tyder på att det passagerarairbag inte erkänner en lämplig storlek person i sätet. Sätet sensorn verkar vara defekt och fungerar bara en del av tiden. Tyvärr kan du inte planera bilolyckor runt detta. Nog klagomål har registrerats om detta problem som ett återkallande eller under garanti korrigeringsfil ska bli tillgängliga.
2

Kontrollera relaterade säkringar, reläer eller moduler om du upplever problem med bränslepumpen eller bränslemätare. Dessa bör vara de första kontrollerade sakerna, eftersom det tar mindre tid och pengar för en enkel elektrisk reparation än för en mer komplex del ersättare. Addera 3

Undersök insidan streck lampor och strålkastare som fluktuerar. Kontrollera alla säkringar och reläer, och sedan testa batteriets laddning. Detta är en säkerhetsfråga och kan vara särskilt farligt på natten.
4

Få en OBD check för knäppa elektriska problem som hornet kommer. Om du inte har en defekt del, kan det vara ett programmeringsfel. Din Hyundai-återförsäljare ska kunna programmera om datorn modul för dig.
5

testa sensorer när check engine tänds i din Santa Fe. Det kan vara Lambdasonderna, luftmassemätare eller temperatursensor. Ibland insugs-och avgasgrenrör utveckla sprickor som kräver fastställande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63832.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.