Check Engine lampan lyser i min Kia Spectra

Oavsett om du kör i rusningstrafik eller ner en landsväg, finns det några fler oroande syner på instrumentbrädan än "Check Engine" light - eftersom så många av de möjligheter kan vara dyra. Viss felsökning kan hjälpa dig att besluta att göra dina reparationer hemma - men här är de möjliga orsakerna detta ljus kan komma på i din Kia Spectra. Gas Cap

Tro det eller ej, en av anledningarna din Kia Spectra s "Check Engine" light kan komma på är att du inte har skruvat på tanklocket på tillräckligt hårt. Så om det finns några andra tecken på problem från motorn, dra över, då bekvämt och säkert, ta bort tanklocket och sätta på den igen förrän du har hört flera klick. Om detta är problemet, vet du det när du har vänt bilen och starta den igen tre eller fyra gånger. Gör inte detta när du sitter på den sida av vägen, utan titta på ljuset som du kör resten av dina ärenden. Om du är på en lång resa, stoppa varje 10 minuter eller så och starta motorn igen. Om detta är problemet, kommer lampan att släckas efter flera hållplatser.
Oxygen Sensor

2004 till 2006 modeller av Kia Spectra, det är ett vanligt fel med den främre lambdasonden som kommer att utlösa "Check Engine" light. Problemet har att göra med icke-fungerande terminaler inuti ledningar. Du måste ta bilen till en mekaniker för att få detta fixat.
EVAP System
p Om du har en Kia Spectra som är utrustad med en EVAP system, "Check Engine" light kan vara ett resultat av en läcka i systemet. Den EVAP-systemet är känsligt nog att bara ha en lös tanklock kan inaktivera det. Du kan behöva ha din mekaniker byta en slang eller klämma i EVAP-systemet, eller hela cylindern kan vara fel. Addera Motor Misständning
p Om din motor är misständning, kommer du vill få det tas om hand så fort som möjligt. Detta är den allvarligaste risken när din "Check Engine" tänds. Misständning kan leda till skador i hela motorn som kan göra dina reparationer betydligt dyrare än de skulle vara om du ta bilen efter att utesluta tanklocket som problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66692.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.