Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur mäter trumbromsar

Bromstrummor kapsla bromsbackar. Hjulet cylinderborrningar sträcker hydrauliskt på efterfrågan och driva skorna utåt kontakta inre diameter av trumman. Bromsen sko kompositionen är mjukare än trummorna gjuten metall och nöta bort snabbare än trumman. Trummorna bär, dock, och kan bara komma till en viss mätning - kallade kassera - för att förbli effektivt. En överdimensionerad eller tunna trumma äventyrar effektiv bromskraft för trumbromsar och kan också vara farligt om trumman sönderfaller. Saker du behöver
Bromstrumma mikrometer
Djup Drum mätare Mössor och Rotor Specifikationer Kasta diagram (tillval) katalog Trumbroms sked (tillval) katalog Liten, tunn skruvmejsel (tillval) katalog Drum avdragare (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna trumman från hjulet anställa en trumma avdragare om det behövs. De-justering skorna kan krävas med en trumbroms sked och en tunn skruvmejsel för att trycka på stjärnan justeraren stoppbygeln (om sådana finns för den specifika trumman bromssystemet). Vissa trumma bromssystem kan också använda skruvarna på navet vänd på trummor för att hålla dem på plats på navet. Ta bort skruvarna först - i denna ansökan - innan du försöker ta bort trummorna
2

Inspektera yttre vänd av rotorn och lokalisera stämplade största diameter eller maskin-till diameter i rösterna.. Om det inte går att läsa på grund av rost och korrosion eller inte är tillämplig på den specifika trumman, kommer en trumma och rotor kasta specifikationer diagrammet krävas för att lära sig maskinen till och kasta mätningar på specifika trumman. Varje fordon är annorlunda, så att hitta året, märke och modell av fordonet i diagrammet illustrerar de nödvändiga mätningarna. Bestäm storleken på den trumma som används på den specifika bilen, mängden kastet tillåtet, maskinen-specifikation och kassering specifikationen på sjökortet.
3

Placera trumman ansiktet ned på en plan yta så interiören trummans diameter är vänd uppåt. Inspektera interiör interiör diameter och nav passyta av trumman för visuell ytsprickor. Leta efter poäng eller spår längs ytan av den inre diametern. Om det finns, kommer dessa skadade områden vara där städ på utdragbara armar mikrometer behöver sitta.
4

Lossa skruven på en av armarna längs skaftet på mikrometer. Applicera den faktiska förpackningsstorlek för denna mätning. Om fordonet använder en 10,5-tums trumma, ställa en sida av mikrometer till 10-tum märke. Ställ den andra armen till 10-tum och sedan lägga till ytterligare fyra av de 0,125-tums varumärkena stämplas längs axeln för 10,5-tums trumma
5

Placera mikrometer städ inuti trumman -. Plats dem i någon poäng eller räfflad är tillämpligt - och rock mikrometern fram och tillbaka längs den inre diametern av trumman. Titta på indikatorklocka på trumman för att upptäcka onormal förslitning såsom run-out (out-of-rundhet). Ta flera avläsningar och jämföra den högsta mätningen. Denna mätning kommer att behöva läggas till 10,5 tums diameter som skall jämföras med den maskin-till och kassera specifikationer för att avgöra om trumman kan maskinbearbetas eller måste den kasseras och ersattes sedan.
6 < p> Använd en djupmätare för att mäta tjockleken av skorna. Riveted skor skulle kräva att placera spetsen på djupmåttet i nithålet på motstående av skorna. Bonded skor kan endast mätas längs kanterna där skorna bindningen till stödplatta av skon. Ta flera mätningar och tillämpa den lägsta punkten av skon som själva behandlingen. Ett brett variansen för mätningar längs samma sko skulle indikera ojämnt slitage och skon bör bytas ut. Varje mätning vid eller under 2/32 tum bör kräva ersättning av skorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57379.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.