Fel reparationsmetod gör stötdämpare reser bekymmersfri

stötdämpare är att säkerställa tillräcklig stabilitet när fordonet färdas, och hälsan hos stötdämparen har en mycket viktig länk med livet i bilen Därför bör alla ägare känna till den gemensamma förnuftet för vissa stötdämpare och hur man reparerar dem när stötdämparna fungerar felaktigt.

Kontrollera stötdämparen är i gott skick:

1. Efter parkera bilen färdas 10 km på den dåliga skick vägbeläggning trycker stötdämparen huset, om inte tillräckligt varmt förklaring Det finns inget motstånd inuti stötdämparen och stötdämparen fungerar inte. Vid denna tid, tillsats av ett lämpligt smörjmedel, och sedan testa, om det gäller värme, jämfört med intern stötdämpare olja, bör tillägga tillräckligt med olja, annars, vilket indikerar fel i stötdämparen.

2. Tryck stötfångaren ordentligt och lossa den. Om bilen har 2 eller 3 hopp, fungerar stötdämparen bra.

3. När bilen kör långsamt och bromsar snabbt, om vibrationen är svår, betyder det att det finns ett problem med stötdämparen.

4. Ta bort spjället till sitt upprätta, och den nedre klämringen är ansluten till städet, kompressionsdämpning pull rod flera gånger, denna gång bör vara stabila motstånd, motståndet att dra upp bör vara större än den nedåtriktade tryckmotstånd, såsom resistens mot instabilt eller inget motstånd kan vara kort av oljedämpare eller ventil inre delar skador bör repareras eller bytas ut.

Vid bestämning av stötdämparna har ett problem eller fel, bör först kontrollera stötdämpare för oljeläckage eller spår av gamla oljeutsläpp.

Om spjället inte läcker fenomen, bör stötdämparen kontrollera anslutningen tappen, vevstake, kopplingshålet, skador på gummibussningar, etc, tätning av, gå sönder eller faller av plats. Om dessa var normala, bör spjället sönderdelas ytterligare, för att kontrollera om med gapet mellan kolven och cylindern är för stor, cylinder utan skada, är ventiltätningen bra, ventiler och ventilsätet är åtsittande, och spara Om stötdämparens spänningsfjäder är för mjuk eller trasig och reparera eller reparera enligt situationen.

Vidare skallra dämpar fel kommer att visas i den faktiska användningen, huvudsakligen på grund av dämpfjädern och stålplåten, ram eller axel kolliderar, och en dämpningsdyna skada eller förlust förebyggande Om dammcylindern deformeras eller oljan är otillräcklig ska orsaken identifieras och repareras. Prestanda bör testas i en särskild testbänk efter

dämpar reparation under inspektion, när frekvensen för motståndet 100 & plusmn; 1 mm, den sträcka av sitt slag och kompressionstakten av motståndet bör specificeras.

Lämna ett svar