Teach-själv fordons små problem som du kan lösa själv

                       Familjebilar [kunskap om] ägaren efter nyår, auto 4S butiker, bilverkstad underhåll träffas katastrof, många ägare hitta telefonkonsultation inte är effektiv, utnämningen av 4S butiken ut minst en vecka efter! Och hela 2 Månaden blir toppen av reparation och underhåll efter året. Den här gången eftersom en del av din egen om du inte kan lösa eller brådskande vård lite problem med bilen eller problem till 4S butiken, det är verkligen en ”mindre sjukdom går också till stora sjukhus,” På samma sätt, för att göra sina känslor ”täpper” av ! nedan berättar vi vilka artiklar du kan lösa själv, vilka artiklar kan vidtas för att avbryta metod, inte 4S butiken inte träffas.
[förberedelse]
1. Manuell bil på bilen, så tveka inte att läsa,
2. Lär dig att se instrumentpanelen Fellampan tips,
3. Minst en bil nödsituation kit första hjälpen, det finns rida FireWire, liten domkraft, däcktryck och andra grundläggande nödutrustning.
kunde inte slå bilen
DIY First Aid 😕 FireWire övertagande
de vanligaste och mest pinsamma, de flesta ägarna panik panik problem på egen hand, troligen ett fåtal skulle inte starta. Detta beror på att problemet är i princip dött bilbatteri orsakas notera instrumentbrädan i fordonet, om batteriet problemet visas, då först inte blir otålig, och den andra är aldrig kontinuerlig tändning igen, detta kommer att göra att batteriet har otillräcklig strömförbrukning Avsluta den sista återstående elen. Naturligtvis är denna situation inte nödvändigtvis kommer att 4S butik eller verkstad till ett nödsamtal. Om bilen är utrustad med en wiretap, sedan oroa dig, du kan låna andra tändning batteri för sin bil, men uppmärksamma att läsa instruktionerna, vara säker på att uppmärksamma är: ta en positiv elektrod, en negativ sedan negativ. Inte fel håll! I allmänhet är den enda förlusten av batteridrivna fordon efter en mer än ett steg bort från tänd smidigt.
[Notera]
1. ansluta innan till strömförsörjnings modeller tar linjen, se till att stänga av motorn,
2. måste vara noga med att inte ta raden av positiva och negativa kontakt kortslutning det farlig.
3. ta linjen när rivningen noga med att ta bort de negativa, sedan bort anoden,
4. Om det är på grund av låga vintertemperaturer tillåter att batteriet fryser, inte tillämpas på detta tillvägagångssätt.
[introspektion: batteri daglig börda]
möte slog elden, är död batteriet, i stället för att klaga på bilbatteriet är inte att tvinga, som bil översyn deras sätt att se om de har ökat belastningen på batteriet beteende. Efter
· Parkering ihåg att stänga av lampor och fordonselektronik,
· Låt inte luftkonditioneringen och bilen startar tillsammans,
· Undvik långvarig stående öppna ljud och strålkastare,
· Om inte starta, inte Kör fordonet ofta och åtminstone 5 sekunder från varandra.
däck brast
DIY Första hjälpen 😕
däckbyte en däckbyte på egen hand, till synes komplex är grov arbete, 15 minuter efter det faktum, kan du enkelt få kompetent och behöver bara ta lite ansträngning, kvinnliga ägare kan fortfarande yo! Naturligtvis det förberedande arbetet måste göras. Om bara en punktering eller däcken sönderskurna, då saker och ting ganska lätt att hantera, är att ändra reservdäck. Verktygsväxlings ett däck efter uppstart är i allmänhet i närheten av reservdäcket är utrustad, såsom domkrafter, skruvar lossa verktyg. Börja göra är att välja en plan, då jack placeras i däcket behöver bytas ut nära botten av fordonet försiktigt lyfte kroppen i sin tur lossa muttern nötter, demonteras däck, och sedan ersätta reservdäck, då skruven kan vara bra.
[Notera]
1. mini jack, lös skruv holkärm, säkerhet skruv borttagning, täcka borttagningsskydd mutter huvud, varningstriangel, reservdäck och andra bilen levereras med alla verktyg utan extra inköp . Men för att påminna dig alltid vara uppmärksamma på att kontrollera tillståndet hos reservdäcket och de verktyg som specifik placering. När
2. Byt däcket på vägen, vara säker på att parkera bilen på en säker plats och placeras i bilen efter en bra varningstriangel, stänga, dra åt handbromsen och slå på varningsljus.
3. Denna metod är bara tillfällig nödsituation, på egen hand efter slutförandet av ersättningsdäck, dåliga däck bytas ut i efterhand, om det är dags att göra hjulinställning.
[introspektion: daglig uppmärksamhet till underhåll av däck]
däck underhåll är mycket enkel, alltid kontrollera däcktrycket däck nog trampa slitage status. Den bästa bilen med däcktrycksmätare och andra små verktyg, däcktryck kontrolleras minst en gång i månaden, kommer att kontrollera däckens skick före varje körning med hög hastighet långväga.
kropp var repad
DIY First Aid 😕 göra upp sin egen färg
bil kör mer, bulor är oundvikliga, särskilt i färgen kommer alltid att vara en mängd små repor. Eftersom denna fråga gick till en resa till reparationsverkstaden, är det ”overkill”. Om bara några små delar av färgen chips eller små repor, kanske vill äga fordonskomponenter marknaden köpa material för att försöka lagas. Materialberedning är också mycket enkelt: en ampull eller alkoholskum renare, 3M pappersgarn tjocklek, en fin pensel, en penna eller en primär färg ursprungliga färgen med färgen färg som liknar mjukt vax och hårt vax. Notera repad upp färg innan platsen ren och polerad jämn före målning. När färgen är torr, då våt polerat, rengör sedan vaxet kan vara.
[Notera]: Denna metod är lämplig för upp måla en liten yta, om bilen på ytan, då tömd, måste du hamra ut plåten eller gå till en professionell skönhetssalong eller 4S butik.
strålkastarna har ett problem
DIY Emergency:? Tryck för att göra manuell på
bil strålkastare lökar i allmänhet reser 50000 km eller var 2 år eller så, kommer effekten att minska ljusstyrkan Vid denna tid måste du byta lampan. Det ljus nyans åldrande fuzzy, också påverka trafiksäkerheten, så när skuggan åldrande bör omedelbart bytas ut. Kontrollera de yttre belysning glödlampor bränna ut misslyckande är en extremt snabb och enkel uppgift. Enligt instruktionerna på manualen kan lampskärm tas bort, rengöras. Om du hittar ett problem eller justera strålkastare glödlampa är trasig, inte ta 4S butiken, du kan lösa själv! DIY kostnaden är lägre än bensinstationen laddar belysning systemunderhåll.
Metod: Se manualen. I Santana, till exempel, endast behöver öppna huven, strålkastaren locklåsande tråd pull till ena sidan är locket avlägsnas, koppla bort anslutningen på lampan, fjäderklämman trycka lampsockeln, kan det ta bort dålig Byt lampan med en ny, och slutligen kontrollera ljusförhållandena. Om justeringen strålkastare höjden är ett problem, är lösningen mycket enkel, efter motorhuven är öppen, det finns ett litet hål ovanför strålkastarna finns en skruv med en skruvmejsel justering för att få sin egen bil.

Relaterade Rekommenderad läsning: Lär dig hur man underhåller nio fordon direkt efter regnet Guideböcker
gör våren underhållsprojekt att de sex delar måste inspekteras

Lämna ett svar