Frekvent användning på sommaren Auto luftkonditionering vanliga fel och underhåll

När sommaren kommer kommer luftkonditioneringsapparater att bli en av de mest vanliga delarna i bilen. Eftersom antalet användningsår fortsätter att öka kommer många bilägare att finna att vissa tillfällen uppstår i små eller små problem, såsom brist på fluor, i luftkonditioneringssystemet. Faktum är att orsaken till denna situation till stor del beror på det faktum att vi vanligtvis inte har tillräckligt med omsorg för vår bil. Därefter kommer vi att ge dig en detaljerad introduktion till några av de problem som behöver åtgärdas vid användning och underhåll av luftkonditioneringssystem för bilar.

I. Arbetsprincip och försiktighetsåtgärder

Även om luftkonditioneringsstrukturen hos olika fordon är annorlunda är arbetsprincipen i princip densamma. Enkelt uttryckt används kylmetoden för att minska temperaturen inuti fordonet för att uppnå en behaglig omgivningstemperatur för ryttaren. I allmänhet, är flödet av värme från högtemperaturzonen alltid lågtemperaturområde, och värmen sugs luften inuti luftkonditioneringsobjektet överförs till den högre temperaturen till atmosfären, så att fordonet har bibehållit en relativt låg temperatur. Detta är en omvänd cykel av värmeflöde och måste därför ske med hjälp av en kylmekanism.

Köldmediet på bilen använder huvudsakligen komprimerat kylmedel, som använder principen om flytande kylmedel för att absorbera värme för att uppnå syftet med kylning. Såsom framgår av ovanstående bild består kylsystemet huvudsakligen av fyra huvudaggregat: kompressor, kondensor, expansionsventil och förångare. Från kompressorn ur den hög temperatur, högt tryck köldmedium i kondensorn genom de höga tryckslangar, eftersom yttertemperaturen är lägre än temperaturen hos kylmediet som kommer in i kondensorn, genom verkan av fläkten, är det mesta av värmen från kylmediet i kondensorn utanför fordonet Luften tas bort, och högtemperatur- och högtrycksgas kondenseras till en högtrycksvätska med högt tryck.

När hög temperatur kondenseras, strömmar högtrycksvätska genom expansions strypventilen, på grund av strypverkan blir stor volym plötsligt nedåt, i låg temperatur, lågt tryck dimma (vätska) in i förångaren, i Det måste förångas under tryck. Och temperaturen hos kylmediet förångas inuti röret när fordonet är lägre än den cirkulerande gasen utanför förångarrören, således automatiskt absorberar värme pipe yttre luft, ökas temperaturen hos den luft som passerar genom förångaren reduceras, och i slutändan uppnå kyleffekten av kylning. Förångade kylmediet komprimeras av kompressorn sug, en hög temperatur, högt tryck gas och sänds till kondensorn via en högtrycksslang, vilket innebär att den hela termodynamiska cykeln kylsystem.

Låt oss nu prata om hur du använder luftkonditioneringsapparater korrekt. I ögonen på de flesta konsumenter, aktivera luftkonditioneringssystemet verkar inte finnas någon teknisk innehåll, men vet inte detta faktum, vi kan lätt att förbise några detaljer. Såsom öppnandet sekvens av operationer, många människor ofta för bekvämlighet A /C kylning knappen är alltid på och stänga av när fordonet står stilla och ingen första vindhastighet är avstängd, i själva verket göra det från operationsteori, inte mycket specifikation.

Om du inte vill starta efter den plötsliga vinden störd, vänligen innan den första bilen från kylanåterställningsknappen och sedan vindhastigheten är helt stängd. Vid öppning motsatt ordning, med att skruva på knappen vindhastigheten, och sedan A /C-knappen för att starta, tillsammans med deras önskad växel och justerades sedan till en lämplig temperatur beroende på temperaturen inne i fordonet. Naturligtvis, nu finns det en hel del bilar utrustade med automatluftkonditioneringssystem för operatören ännu bekvämare, helt enkelt justera läget till automatiskt läge, temperaturen var bra värde kan ställas in till & ldquo; & rdquo;, isolerat Oavsett hur varmt bilen är utanför bilen.

Dessutom kan vissa konsumenter tycker försiktig, när den är öppen luftkonditionering eller kylfläkt har just öppnat vända nu, kommer tomgångs pekaren på bordet vara mycket liten jitter inträffar. I själva verket, detta fenomen är normalt, du behöver inte oroa dig om fordonet är vad som är fel, eftersom den effekt som krävs för driften av luftkonditioneringskompressorn och fläkt i allt från motorn, som kommer att driva produktionen av motorn som orsakas av tillfällig avledning, så att de visas Fenomenet att tomgångshastigheten är tillfälligt instabil. Men det kommer inte att ske på alla modeller, till exempel bilen är utrustad med större deplacement motorer, kompressorer och elektronik som är nödvändiga för dess fläkt märkeffekt och motoreffekt är mycket liten jämfört med värdet, så att när de börjar Det har ingen signifikant inverkan på motorens uteffekt, så pekaren på taktenheten kommer inte att svänga upp och ner.

Lämna ett svar