Kraftig ökning av begbilsmarknaden

Under mars månad såldes det i Sverige 97 719 begagnade bilar i Sverige. Det är en ökning med 10,5 procent jämfört med samma period förra året, eller 9 276 bilar. Det visar färsk statistik från fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

Ökningen beror delvis på att det var fler registreringsdagar i mars i år jämfört med förra året men det handlar också om en fortsatt stark bilmarknad i Sverige. Att fler och fler köper ny bil betyder också att det kommer ut relativt nya och attraktiva begbilar på marknaden. Att beghandeln ökar betyder också på sikt att den relativt gamla bilparken i Sverige blir yngre.

Av den totala begbilsförsäljningen stod privatmarknaden för 48 602 bilar, aningen högre än för bilhandeln och handel med företag. Det betyder att den privata försäljningen av begagnade bilar är fortsatt stark, även om handeln i bilhallen ökade hela 14,2 procent jämfört med samma månad förra året.

– Bilhandeln ökar sin marknadsandel under mars och vi bedömer att det kommer att fortsätta under hela 2017, säger Jonas Ramnek på BCA Vehicle Remarketing i ett pressmeddelande.

Privatmarknaden ökade med 7,8 procent i mars månad jämfört med samma månad förra året.

Lämna ett svar