Mitsubishi visar upp hybridnyheter i Paris

Mitsubishi Ground Tourer med tillägget PHEV Concept är en fyrhulsdriven suv med nästa generations plug-in hybridteknik. Räckvidden är upp till 12 mil på ren el.

Den totala räckvidden är 1 200 kilometer med full bensintank och fulladdade batterier. Koldioxidutsläppen stannar, enligt Mitsubishi, under 26 gram per kilometer, vilket ska ge modellen bäst resultat i plug-in hybrid segmentet.

Hybridsystemet bygger på konceptet med Outlander PHEV, det vill säga ett system byggt från grunden snarare än en anpassning av ett fordon med förbränningsmotor till Plug In-Hybrid.

Ett batteripack på 25 kWh med hög energitäthet har placerats under golvet.

Modellen har tre elmotorer – en fram och två bak – samt en bensindriven förbränningsmotor.

Designen följer Mitsubishis nya formspråk ”Dynamic shield”.

Det stora glastaket ska ge en känsla av rymd och bidra till en öppen och ljus känsla i kupén.

Outlander PHEV uppdateras

Den andra bilen som Mitsubishi visat i Paris – Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid – har hittills sålt i 108 000 exemplar i Europa. Nu lanseras en uppdaterad modell.

– De allra största förändringarna gäller den prioriterade eldriften och säkerheten. En stor teknisk förändring är att man nu med en enkel knapptryckning kan styra när man vill köra enbart på el. vilket gör att man kan göra alla kortare resor helt eldrivna.

– Även säkerhetssystemet är uppgraderat, bland annat genom att bilen har utrustats med en ny radio. Den är kompatibel med Apple CarPlay vilket gör att föraren med rösten kan styra navigation, telefon och textmeddelande under körning, utan att ta fokus från körningen, säger Anders Erngren, produktchef på Mitsubishi Motors, i ett pressmeddelande.

Han framhåller också att autobromssystemet är utvecklat så att det nu även känner av gångtrafikanter. Nytt är även Döda vinel-varningen som upptäcker svårsedda fordon.

Nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid kommer att lanseras i Sverige i månadsskiftet oktober/november.

 

Sugen på ny elbil? Se här vad du får för din gamla bil!

Lämna ett svar