Så hyllas Volvo XC90 av internationell press

ALLT OM BILARS Jan-Erik Berggren var tillsammans med de övriga medlemmarna i Årets bil-juryn först ut att provköra den nya suven från Torslanda.

Och nu fortsätter Volvo att låta motorjournalister provköra sin nya bil. Och det är tydligt att Volvo har byggt en bil som inte bara tilltalar svenskar.

”Imponerande”

Massimo Nascimbene, på journalist på italienska Quattroruote, är en av alla som kör bilen i Spanien. Han imponeras av hybridsystemet i toppversionen T8. ”Imponerande, bilen känns mycket pigg” skriver han. Nascimbene hyllar också interiören, som han beskriver som nästan för lyxig.

Georg Kacher på tyska Auto Bild är mest imponerad av infotainmentsystemet som han tycker fungerar både snabbt och logiskt. När han jämför det med systemet i Tesla Model S tycker han att Volvos känns tydligare. Han skriver dock att han är besviken på att det är för många knappar på ratten.

Volvo har lyckats

Autocars Matt Prior understryker hur viktig nya XC90 är för Volvo och hur viktigt det är att man lyckas med den här bilen. Hans sammanfattning är att man gjort det.

Auto Express journalist Steve Fowler gillar att Volvo inte har byggt en terrängbil eller en allt för sportig suv – utan i stället har satsat på att skapa en trevlig bil för vardagsbruk.

Lämna ett svar