Range Rover Evoque cabriolet är officiell

En suv som cabriolet? Nej, det hör inte till vanligheterna. Nissan gjorde ett försök med sin Murano Crosscabriolet för några år sedan – men modellen floppade.

Trots det vågar Land Rover göra ett nytt försök med förhoppningen om att biltypen ska bli framgångsrik i lyxsegmentet.

En konceptversion visades upp redan 2012 – och nästa vecka har den färdiga versionen världspremiär på bilsalongen i Los Angeles.

Den nya cabrioleten har blivit ett par hundra kilo tyngre på grund av förstärkningar i karossen – nu finns ju inget plåttak som stadgar upp bilen.

Evoque cabriolet har också blivit något längre och lite bredare än sin förlaga med traditionellt tak.

BILTEST: Evoque – en av de bästa bilarna i klassen

Inte den mest praktiska suven

Den nya cabrioleten har ett tygtak som fälls ned på 18 sekunder, och upp på 21 sekunder.

Trots att det här kommer att bli en riktig glidarbil i praktiken, så klarar den sig bra i terrängen. Bilen är trots allt fortfarande fyrhjulsdriven och klarar att vada upp till 50 centimeters vattendjup. Men särskilt praktisk är den förstås inte. Bilen har bara plats för fyra – och i bagaget ryms 251 liter.

Två motorer finns att välja mellan; en diesel på 180 hästkrafter och en bensinare på 240. Cabrioleterna finns inte i någon snikversion utan startar med den välutrustade HSE Dynamic. Inga svenska priser är klara, i Storbritannien är instegspriset 660 000 kronor.

GUIDE: Så väljer du rätt olja på macken

Lämna ett svar