Chevas värsting kan köpas färdig på låda

Till vardags hittar vi Chevrolets kraftkälla under huven till Corvette Z06. Men nu meddelar Chevrolet att den 650 hästkrafter starka LT4-motorn går att beställa för sig.

Den kompressormatade V8-maskinen på 6,2 liter är den vassaste motorn som suttit i en serieproducerad Cheva hittills, och kommer att vara en smidig genväg för alla hobbymekaniker som vill ha en modern prestandamotor under huven. I USA kostar motorn 15 625 dollar, vilket landar på omkring 140 000 svenska kronor.

LÄS MER: Vi kör nya Mustangen – så bra är jänkaren!

Finns ännu värre motor från Chevrolet

Om effekten inte räcker till så erbjuder Chevrolet Performance Parts sedan länge en gigantisk V8 på 572 kubiktum – hela 9,4 liter – och 720 hästkrafter för ungefär samma pris. Motorn är en ren eftermarknadsprodukt och har aldrig varit originalmonterad i någon bil från fabrik.

Att beställa färdiga så kallade ”crate”-motorer är ett vanligt sätt att komma runt jobbiga och dyra motorrenoveringar. Allra vanligast är Chevrolets klassiska 350-motor som finns i massor av utföranden. En nästan komplett motor inklusive toppar kan kosta så lite som 2 000 dollar. Ett prisexempel på en nyckelfärdig 350 på 330 hästkrafter är 5 000 dollar i USA.

GUIDE: Så bogserar du automatväxlade bilen rätt

Lämna ett svar