Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

En introduktion till Combustion

Förbränning är en kemisk reaktion mellan bränsle och ett oxidationsmedel som frigör ljus och energi som värme. Bränsle är en substans som frigör energi när det oxideras och ett oxidationsmedel är ett ämne som innehåller syre och reagerar med bränslet. Förbränning är en mycket kraftfull form av på energiproduktion. Exempelvis kommer cirka 90 procent av världens energi från förbränning av fossila bränslen.
Combustion
Fakta

Förbränning reaktioner som sker i små fraktioner av tillgängligt utrymme kallas snabba former av förbränning. Dessa reaktioner kan resultera i mellanprodukter (t.ex. glödande partiklar) och skapar olika färger av en flamma. Combustion reaktioner som sker vid låga temperaturer och nära till en katalytisk yta kallas långsamma lägen för förbränning.
Använder

Världen behöver energi för en mängd olika orsaker, inklusive transporter, uppvärmning, industriella processer och elproduktion. Förbränningen sker i virkestorkar, förbränningsugnar, pannor, raffinaderier och industriugnar. Den kan också användas för att skapa energi från biomassa (t.ex. halm, organiskt avfall och trä). Dessutom är bränslen som skapar förbränning finns i alla tre länderna i fråga,. Som fasta ämnen (kol, biomassa, avfall), vätskor (olja och dess derivat) och gaser (naturgas, vätgas och propan)

Internal Combustion Engine

Ett vanligt men viktigt exempel av förbränningsprocessen är förbränningsmotorn finns i nästan alla bilar i dag. Den bensindrivna motorn tar luft från atmosfären och bensin - kolvätebränslet - och släpper kemisk energi lagrad i form av värme genom förbränningsprocessen. Cirka 20 procent av den frigjorda energin används för att flytta fordonet och resten går förlorad i själva processen, enligt "Combustion Chemistry" vid autoshop101.com.
Funktion

kemi som sker inom förbränningsmotorn är ett bra exempel på hur förbränningen faktiskt sker. Bensin som bränns av motorn är i första hand består av en mängd olika kolväten (kemiska föreningar gjorda av väteatomer som binder till kolatomerna), enligt autoshop101.com. Inne i motorn, kolvätena brinner bara när de blandas med luft. När de blandas med luft, reagerar de ofta med syre och bildar vattenånga (H20) och koldioxid (C02).
Utsläpp

Helst förbränningsprocessen inom ett bensindrivna fordon resulterar i en god tillämpning av värme och tryck inuti cylindern och utsläpp av kväve (N2) är minimal. Men utsläppen är ett mycket viktigt övervägande eftersom koldioxid är en slutprodukt av reaktionen. Eftersom andelen koldioxid i luften ökar, mer av vår atmosfär fungerar som ett växthus (behålla värme som annars skulle hamna i rymden). Denna process kallas den globala uppvärmningen och det kan ha en förödande effekt på planetens framtid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135211.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.