Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur kan jag förbättra gas körsträcka på en Cheva S10 med en 4,3 motor?

Chevy S10 var en kompakt pickup tillverkad 1982-2004. Under hela sin produktion, kom S10 utrustad med en mängd olika organ stilar och motortyper. Den sexcylindriga, 4.3L motor var den största och mest kraftfulla motor som ska placeras i S10. Gas körsträcka för 4.3L motorn varierat något genom åren. Generellt, en S10 med en 4,3 motor förvaltas i mitten till höga tonåringar i stadskörning och den lägsta till mitten av 20-talet på motorvägen. Instruktioner
1

Ta bort all extra vikt från lastbilen. Bara ytterligare 100 pounds kommer att minska din S10: s gas körsträcka med så mycket som 2 procent, enligt Federal Trade Commission. Detta betyder att du ska lasta onödig last och skala bort kosmetiska eftermarknaden tillbehör, till exempel en lastbil mössa, vakter, större däck och tyngre-än-lager hjul.
2

Kör din S10 i tvåhjulsdrift så ofta som möjligt om bilen är utrustad med fyrhjulsdrift. Fyrhjulsdrift ska endast användas när extra dragkraft är absolut nödvändigt. Annars kommer köra i fyrhjulsdrift drastiskt minska din bränsleeffektivitet.
3

Kör din S10 inom hastighetsgränsen. Trots att lastbilen har en kraftfull 4,3 motor, var varken det eller transmissionen avsedd för avancerade hastigheter. Snarare, det byggdes för low-end effekt och vridmoment. Därför kommer din lastbil börjar uppleva minskad gas körsträcka när den drivs vid högre hastigheter, det vill säga över 60 mph.
4

Ge korrekt underhåll för din Chevy S10. Ju äldre din lastbil och desto större körsträcka, desto mer sannolikt är det att förlora gas körsträcka. Du kan förhindra denna förlust och även öka din miles per gallon genom att byta olja ungefär var 3.000 till 5.000 miles. Kontrollera också lastbilens tändstift, luftfilter, sensorer syre och bränsleinsprutningar för att säkerställa att de är rena och fungerar.
5

Använd S10: s överväxel eller högsta växeln vid körning på motorvägen. Lägre växlar kommer att orsaka 4,3 motorn att köras vid ett högt varvtal, vilket minskar gas körsträcka. För att uppnå bästa körsträcka, gå igenom de lägre växlarna så snabbt som möjligt för att komma fram till marschfart. Om du kör på en plan sträcka av väg med relativt lite trafik, även använda farthållaren om din lastbil har den utrustad.
6

Kontrollera S10: s däck. Trots lågt däcktryck fungerar bra i vissa off-road situationer, är det inte rekommenderas för daglig körning, eftersom det orsakar extra slitage på däcken och minskar gas körsträcka. För att förbättra din lastbil mpg, kolla det rekommenderade trycket på däcken och blåsa dem därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135405.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.