Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur terminsmarknaden Påverkar gaspriser

Den terminsmarknaden tillåter handlare att satsa på om priset på bensin, eller någon råvara, kommer att stiga eller falla på en dag någon gång i framtiden. Valutahandlare som håller långa positioner förutspår att gaspriset kommer att bli högre på en viss dag i framtiden, aktörer med korta positioner förutspår priset kommer att bli lägre på den dagen. Grossister, spekulanter, OPEC och värderingar valutaeffekter terminsmarknaden och påverka priset på gas vid pumpen Funktion

bensin terminer marknaden fungerar för att säkerställa bensin leveranser är konsekvent och pålitlig. Till skillnad från andra handelsvaror, såsom mat och mineraler, det finns inga andra alternativ för konsumenterna att använda till bränsle sina bilar. Energy Information Administration och Department of Energy lämna uppgifter om rå produktion, raffinering kapacitet och lagringskapacitet. Med denna information kan grossisterna använda terminsmarknaden att köpa bensin till ett visst pris vid angivna framtida datum, säkerställa fortsatt leverans till butiker och konsumenter.
Bakgrund

Gaspriserna påverkas främst av den globala oljeproduktionen. Cirka 69 procent av priset på gas vid pumpen resultaten från kostnaderna för produktion och raffinering olja. Tidigare dramatiska ökningar i bensinpriser resulterade från politisk oro i Mellanöstern. Oljeembargot av 1973, den iranska revolutionen 1978 har Iran /Irakkriget 1980 och kriget i Persiska viken 1990, hela resulterade i dramatiska ökningar i kostnaderna för bensin.
Effekter

En liknande dramatisk prishöjning på råolja terminsmarknaden inträffade under sommaren 2008, vilket nu har tillskrivits spekulanter och mob mentalitet fokuserade på den globala ekonomiska tillväxten som skulle resultera i framtida efterfrågan på gas överträffar globala råolja produktion och reserver. Inte så uppenbart, men lika viktigt var värdet av den amerikanska dollarn på tiden. Bensin futures handlas i dollar. Som den amerikanska dollarn sjunkit i värde, mer var nödvändigt att köpa bensin terminer, vilket återspeglar ökade priser.
Överväganden
oljereserver

bensin terminsmarknaden förutspår priset på bensin vid en framtida tidpunkt. Den primära faktorn som påverkar framtida priser är utbud och efterfrågan på den tiden. Organisationen för de oljeexporterande länderna (OPEC), främst i Mellanöstern, producerar 40 procent av världens råolja och har 70 procent i reserv, som kan utnyttjas till mycket snabbt. OPEC sätter målnivåer av oljeproduktion. Dessa nivåer representerar framtida leveranser.
Expert Insight

framtida utbud nivåer förblir ganska konstanta, spärra politiska oroligheter. Ökad efterfrågan på bensin är beroende av den ekonomiska tillväxten, särskilt i utvecklingsländerna, men endast inom transportsektorn. Om utvecklingsländerna skapar transportsätt som bygger på en annan energikälla eller öka effektiviteten, kommer efterfrågan på bensin förblir konsekvent. I förhållande till terminsmarknaden, spekulation på råolja efterfrågan kommer faktiska avbrott i systemen eller fluktuationer i värdet på dollarn påverkar gaspriserna vid pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135343.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.