Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur till Öka Fuel Mätarställning Auto Motorer

Bränslet körsträcka din bil kan uppnå är oupplösligt knuten till sin motor. När allt är det i motorn där förbränningen sker, svarvning förbränningen av bränslet till användbar energi. Om motorn arbetar ineffektivt, kommer du att märka en nedgång i bilens bränsleekonomi. Lyckligtvis finns det många åtgärder du kan vidta för att säkerställa att din motor löper smidigt och effektivt. Dessa steg kommer att fungera oavsett om bilen är utrustad med en ekonomisk 4-cylindrig motor eller en kraftfull V8. Instruktioner
1

Byt olja i motorn och ersätta den med en olja avsedd för maximal friktion minskning. Varje kvalitet syntetisk olja ska göra jobbet. Om nivån av friktionen sänks i motorn, kommer den att köra på större effektivitet och bättre bränsle körsträcka.
2

Byt motorns luftfilter. Luftfiltret är lätt att hitta på de flesta moderna fordon. Lokalisera den stora luftslangen och lådan fäst vid den. Denna ruta inrymmer luftfiltret. Med många bilar, kan den övre delen av lådan unsnapped. Dra ut det gamla filtret och sätt in en ny. Detta kommer att ge motorn mer ren luft, förbättra sin bränsleeffektivitet.
3

Kontrollera tändstift i motorn. Enligt det nationella institutet för Automotive Service Excellence, smutsiga eller misständning tändstift står för en 30 procentig minskning av bränsleförbrukningen. Om du inte har inspekterat pluggar i ett par år eller under de senaste 50.000 miles, är det dags att göra det. Om pluggarna är belagda med kol eller verkar skadad, byt ut dem med rätt pluggar för ditt fordon.
4

Utnyttja luftkonditionering mindre ofta. När du använder A /C, du placerar en större belastning på motorn, vilket betyder att den måste kompensera genom att använda mer bränsle.
5

ändra hur du använder bilen. Det sätt du kör har en hel del att göra med motorns prestanda. Om du upprepade gånger hastighet över 60 km /h, låt motorn gå på tomgång eller köra aggressivt, är du orsakar mer arbete för motorn och hindrar dess bränsleekonomi.
6

Kontakta en professionell mekaniker för en motor tune- upp. Kontroll av bränslepump, spridare bränsle och syre sensorer kan kräva mer mekanisk kompetens än du besitter. Om så är fallet, är en mekaniker det bästa alternativet. Om någon av de ovannämnda komponenterna misslyckas, kan din motor vara slöseri med bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135522.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.