Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man beräknar gas körsträcka vid körning med släpvagn

När du dra en släpvagn, sänker tyngd i miles per gallon (mpg). Hur mycket gas körsträcka droppar beror på vagnens vikt. Andra faktorer såsom utformning och kondition av trailern, samt vägförhållanden och körhastighet, spelar också en roll för att bestämma din gas körsträcka vid körning med släpvagn. Men, kan du uppskatta din gas körsträcka i förväg. Om du håller körsträcka och bränsle register konsumtion, kommer du att kunna beräkna den exakta gas körsträcka efteråt, ger dig en korrekt uppskattning för framtida resor. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Bestäm bilens gas körsträcka utan släp om du inte vet det redan. Börja med att spela in mätarställningen den nästa gång du köper gas och fylla tanken. Kör tills bensintanken är nästan tom (cirka en fjärdedel tank), sedan fylla tanken upp igen och spela den avslutande mätarställning. Subtrahera från den sinande mätarställningen för att hitta de körda miles. Dividera med antalet liter gas köpts för att fylla tanken för andra gången för att beräkna bilens normala gas körsträcka.
2

uppskatta vikten av din släpvagn inklusive last. Trailern vikt kommer att listas i din instruktionsbok. Om du hyr släpet, kan dealern berätta vikten på släpvagnen när den är tom. Du måste uppskatta den mängd gods som du fyller på trailer. Alternativt, kan du sluta med en vägning station och har den laddade trailern vägde. I de flesta stater, driver Highway Patrol sådana stationer. Var medveten om att det kan finnas en liten avgift.
3

Uppskatta nedgången i gas körsträcka. För lätta laster (under 2,500 pounds) subtrahera 10 till 15 procent från din vanliga gas körsträcka. För medelstora laster, subtrahera 15 till 25 procent, och för tunga släp laster av 5.000 eller mer subtrahera 25 till 35 procent.
4

Beräkna den faktiska gas körsträcka vid körning med släpvagn så att du har en korrekt mäta bränsleförbrukningen i framtiden. Börja med en full bensintank och registrera mätarställning. Behåll alla kvitton köp av gas. När resan är klar, tanka och registrera mätarställning. Subtrahera start mätarställningen från den avslutande behandlingen för att bestämma körda miles. Totalt hur många liter gas du köpt på resan. Divide miles drivs av totala gallon köpt för att räkna ut den faktiska gas körsträcka vid körning med släpvagn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135114.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.