Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Har Aceton öka gas körsträcka?

Konsumenterna försöker hitta nya sätt att pressa varje uns av bränsleekonomi de kan ur sina gastankar. Med detta fokus på gas, har en del hävdat att tillsätta en liten mängd aceton eller nagellack remover, till bensin kan bidra till att öka gas körsträcka. Men många har ifrågasatt denna teori och inga avgörande bevis har funnit att aceton generellt ökar gas körsträcka. LaPointe teori

Aceton är en billig kemikalie som kan köpas i hårdvara, bildelar eller droghandel. I en mycket läst artikeln, hävdar Louis LaPointe, en bil entusiast, att om en liten mängd av denna kemikalie läggs till din bensin, kan det hjälpa till vid förångning av gas, ökad bränsleeffektivitet, lägg till din motorns prestanda och livslängd och minskar mängden skadliga kolväteutsläppen produceras av din bil. Det gör detta genom att bryta ytspänningen hos bensinen i tanken och medge fullständig förångning av gasen. LaPointe påstår att denna metod kommer att ge dig en 15 till 35 procent ökning i bränsleeffektivitet och retar att kanske du kan få mer. Den rekommenderade kvoten att använda är cirka 1 till 3 gram per 10 liter gas.
Avslöja Teori

​​
Vissa användare har experimenterat med sina egna bilar och aceton och ha rapporterat att de har fått samma resultat som LaPointe. Emellertid prenumererar inte alla till denna synpunkt. Den populära Discovery channel show "Mythbusters" testade aceton teorin om Episode # 58: "Exploding Pants." Medan föreställningen inte testa hela skalan av aceton och gas blandningar, testade den på en 500:1 gas till aceton förhållande. Detta jämnar ut till cirka 2,56 fluid ounces av aceton per 10 liter bensin, vilket ligger inom det intervall som rekommenderas av LaPointe. Showen fann att det inte fanns någon förbättring av bränsleekonomin vid användning av aceton och faktiskt funnit att gas körsträcka kan minska från använda kemikalien. Dr Greg Davis och teknologer vid Michigans Kettering University funnit att tillsats av aceton till bensin inte öka gas körsträcka efter flera veckor av tester. Men Kettering University var också tidigare känd som General Motors Institute och vissa konspirationsteoretiker har gråtit foul med denna rapport.

Ändå Tom Magliozzi från "Car Talk" på National Public Radio noterar också att aceton är nagellack remover för en anledning och kan äta bort på både gummislangar och billack. Om något spills på din bil när du lägger den i din tank, kommer det äta bort all färg den berör och lämnar en ful, omålad strimma eller fläck.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135175.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.