Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur gör jag? Maximera gas körsträcka i en 1996 Toyota Tacoma

Under 1996 kunde Tacoma köpas med en av tre motorpaket: den 2.4L, 2.7L och 3.4l. De 2.7 och 3.4l Toyota motorer varje lyckades respektabla betyg gas körsträcka, utstationering siffror i de höga tonåringar för stadskörning och låga tjugoårsåldern i highwayförhållanden. Den 2,4-liters motor, parat med en manuell växellåda, uppnådde en beundransvärd 23 mpg i staden och 28 mpg på landsväg. Oavsett motorn i din '96 Tacoma, kan du vidta åtgärder för att förbättra din lastbil gas körsträcka. Instruktioner
1

Minska din Tacoma vikt. Ju tyngre din kompakta lastbil, desto större belastning du placerar på motorn, vilket resulterar i färre miles per gallon. Om du bär last på sängen, ta bort det. Om du har installerat eftermarknaden tillbehör som bara tjänar till att förbättra utseendet på lastbilen, ta bort dem också. Att ta bort bara 100 kg. kan öka din körsträcka med så mycket som 2 procent.
2

Behåll din Tacoma. Ålder, tillsammans med slitage, tenderar att orsaka en minskning av gas körsträcka. Eftersom din Tacoma är äldre, är det viktigare än någonsin att du håller motorn i trim. Detta innebär att du behöver byta olja ungefär var 3000 miles. Dessutom kommer du att finna det fördelaktigt att ha motorn professionellt trimmad eller kontrolleras varje år. Kom ihåg att ha luftfilter och tändstift kontrolleras också.
3

Pumpa däcken på din Tacoma till lämplig nivå. Kontrollera trycket på däck med en lufttrycksmätare och om de är låg, tillsätt lite luft. Däck som är lågt i tryck ökar vägfriktion och placera en extra börda på motorn, vilket resulterar i dålig bränsleekonomi.
4

Beakta hastighetsbegränsningen vid alla tidpunkter. Kom ihåg, är en lastbil inte en racebil och den får inte drivas som en sådan. Den Tacoma aerodynamik, motor och växellåda gör den föga lämpad för höga hastigheter. I själva verket kommer högre hastigheter orsaka en stor minskning av bränsleeffektivitet. Försök att hålla lastbilen under 60 mph när så är möjligt för att få den bästa körsträcka.
5

Använd din Tacoma s funktion farthållare, om det är tillgängligt. Farthållaren kommer hjälpa till att hålla motorn vid ett konstant varvtal, och därmed förbättra gas körsträcka. Om din lastbil inte har funktionen farthållare, använd överväxel eller högsta växeln tillgängliga när du reser med högre hastighet på motorvägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135406.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.