Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur till Öka det bränsle körsträcka för en Dodge Dakota

The Dakota är en mid-size pickup produceras av Dodge. De nyare linjer Dakotas få bättre gas körsträcka än de äldre, men oavsett vad året ett fordon gjordes, kan du minska bränsleförbrukningen genom att följa ett regelbundet underhåll schema och använda lite sunt förnuft. En ny linje av förbättrade bildelar kan också hjälpa till, särskilt om din Dakota är gamla. Dodge Dakotas infördes först 1987. Saker du behöver
Sängöverkast
Syntetisk olja
Luftfilter
Avgassystem
ringtryckmätaren
GPS-system
Visa fler instruktioner

1

Lägg ett lock över sängen av din Dakota. Ett lock kommer att sänka luftmotståndet och öka gas körsträcka. Ett lock kommer förmodligen att kosta minst $ 400, men kommer att löna sig under truckens livslängd.
2

Installera en uppgraderad luftfilter. Den nya linjen av luftfilter inte blir igensatt som de gamla. De kostar dubbelt så mycket som traditionella luftfilter, men också pågå under en mycket längre tid.
3

Tune upp din Dakota för tiden rekommenderade i sin underhållshandbok. Äldre Dakotas måste trimmas upp oftare än nyare.
4

Byt olja i din Dakota minst en gång varje 3000 miles efter att motorn initialt bryts i. Använd en syntetisk olja. En högkvalitativ olja med tillsatser för att minska friktionen i motorn kommer att förbättra gas körsträcka,
5

Bär runt bara så många poster i botten av lastbilen som behövs. En lättare Dakota lastbilen kommer att bli bättre gas körsträcka än en tyngre.
6

Installera ett förbättrat avgassystem om du har en äldre Dakota modell. Dessa system har rör som är bredare och rakare än äldre avgassystem. Den förbättrade avgasflödet minskar bränsleförbrukningen.
7

Håll din Dakotas däcken ordentligt pumpade. Däck som är under eller över uppblåsta minska gas körsträcka. Den rekommenderar däcktryck kan hittas på sidan av de flesta däck.
8

Använd farthållare när det är möjligt. Undvik plötsliga stopp och starter. Försök att inte motorn på höga varvtal. Undvik tomgångskörning under längre sträckor.
9

Följ hastighetsgränserna. Kombinera ärenden att undvika överskott körning. Använd ett GPS-system för att undvika att gå vilse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135129.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.