Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Saab 9-3 Aero

Förbättra gas körsträcka på en Saab 9-3 Aero kan hjälpa dig att spara tid och pengar vid pumpen. 9-3 Aero har en kraftfull V6, men ofta utnyttjar alla hästkrafter kan resultera i lägre bränsleekonomi. Trots prestanda karaktär 9-3 Aero, finns det några praktiska tips som du kan använda för att förbättra bränsleekonomin i alla körförhållanden. Oavsett om du har en manuell växellåda eller en av Saabs automatiken med manuellt läge, kan du använda dessa tips för att förbättra bränsleekonomin. Instruktioner
1

Start i en lägre växel. Genom att starta din 9-3 Aero i en lägre växel, kan du spara bränsle genom att undvika ettans växel, vilket är den minst bränsleeffektiva. Om du har en manuell växellåda eller den skiftbara automatiska, helt enkelt börja på tvåans växel. Det tar lite övning, dock, så prova det på en parkeringsplats innan detta tips på en trafikerad väg.
2

Använd premium bränsle. När du använder en hög-oktan premium bränsle är inte bra på alla bilar, är det rekommenderat att köra 9-3 Aero om premium bränsle för maximal prestanda och bränsleekonomi. Även om detta kan kosta dig mer pengar vid pumpen, är den förbättrade bränsleekonomi och prestanda värt det för de flesta förare.
3

Håll 9-3 Aero stämde upp. Enkelt byte av tändstift och inställning av tomgång i en motor kan förbättra bränsleekonomin betydligt. Som Fueleconomy.gov stater kan fastställa ett stort problem som en besvärlig syresensor förbättrar bränsleekonomin med upp till 40 procent.
4

Pumpa däcken till det rekommenderade trycket. När temperaturen sjunker, däcktryck sjunka också. Inte bara kan detta leda till för tidig däckslitage, kan det också leda till lägre bränsleförbrukning, som alltför mycket av den för lågt däck gör kontakt med vägen. Du kan hitta de rekommenderade däcktrycket för din bil eller lastbil i instruktionsboken eller på förarens dörrposten.
5

Undvik tomgångskörning. Även hålla din 9-3 Aero körs som du väntar på en vän eller kollega verkar trivialt, det faktiskt kan minska din bränsleförbrukning upp till 19 procent, beroende på hur länge du tomgång och vilka tillbehör du använder.
6

accelerera långsammare. Även använda alla hästkrafter som erbjuds av din 9-3 Aero s V6 motor är spännande, det använder mer bränsle. Beroende på dina körförhållanden, accelerera långsammare och skiftande tidigare kan förbättra din ekonomi. Även om du har en automatisk växellåda, kommer lättare acceleration resultera i automatisk växellåda växling tidigare, vilket inte bara kommer att spara gas utan också bära på din sändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135113.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.