Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Suzuki Sidekick

Du kan förbättra din Suzuki körsträcka Sidekick gas på två sätt. Ändra dina körvanor är det enklaste steget. Att sakta ner på motorvägen sparar gas. Följande steg är en bil tune-up och en bränsleflöde check. Fyll upp alla vätskor, byta tändstift och kablar, lägga bränsle renare, byta olja och filter, och ändra din luft-och bränslefilter. Utöver detta är en dålig bränslepump en möjlig gärningsman om du upplever dålig bränsleekonomi. Saker du behöver
Verktygssats
Suzuki Sidekick manuell
Luftfilter
Olja, olja tillsats och oljefilter
Bränslefilter
tändstift och kablar
Vätskor - broms , radiator och servostyrning
Förgasare renare
Fuel renare
Bränsleinsprutare renare Review, Digital multimeter
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
Drive Effektivt

1

Drive på ett sätt som sparar bränsle. Undvik racing din motor. Börja gradvis och accelerera långsamt. Välj motorvägen och undvika stop-and-go-trafik. Undvik att rida bromsen.
2

Drive på en stadig topphastighet på 55 miles per timme på motorvägen. Accelerera något och naturligtvis går utför, och aldrig accelerera uppför en backe. Håll din bil i en jämn hastighet går uppför backar. Välj plana vägar snarare än kurser genom bergen.
3

Byt dina tändstift och tändstift kablar.
4

byta olja och filter. Använd olja tillsats för att återställa komprimering om din bil har mer än 100.000 miles. Återställ komprimering för att öka kraft och acceleration och förbättra bränsleeffektiviteten.
5

Ändra bränslefilter. Använd en bränsletrycksmätaren och kolla bränsletrycket efter bort bränsleledningen från inloppssidan av bränslefiltret. Sätt mätaren slangen i bränsleledningen och vev fordonet. Jämför avläsningen till rätt tryck som anges i din handbok eller Suzuki rekommenderade trycket. Kontrollera din bränslepump om trycket är lågt.
6

Använd bränsle rengöringsmedel i tanken. För modeller med en förgasare, sprej rengöra förgasaren med förgasare renare. Veva bilen, ta bort locket luftfiltret och spruta förgasaren tills det är rent. Ta bort all smuts och fett för att dramatiskt förbättra prestanda och körsträcka. Använd bränsle injektor renare i tanken för modeller med bränsle injektorer istället för förgasare. Byt ditt luftfilter.
7

Fyll alla vätskor till rätt nivå, inklusive olja, broms, servostyrning och vätskor radiator.
8

Justera tomgång till fabriksinställningarna.
9

Testa gasspjällssensorn om du har en ojämn tomgång. Slå på din digitala multimeter, ställ in den på "Ohms kontrollera," och koppla bort plasten anslutning som leder till TPS som visas i den refererade videon. Kontakta kablar till multimetern till de elektriska kontakterna i kontaktdonet, kontrollera motståndet, och jämföra dina resultat med tillverkarens specifikationer eller de elektriska värden som anges i reparationshandboken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135265.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.